Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 11, 2016

Και ολίγη ιστορία έτσι για να μην ξεχνιώμαστε......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του Αλέξη, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας Σκαπανεύς ΑΤΕ που μαζί με την ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ και την ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ "έπαιρναν" ΟΛΑ τα μεγάλα έργα επί Χούντας.
Ο Στ. Παττακός έδινε αφειδώς έργα στον Παύλο Τσίπρα, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πάμπλουτος επί Χούντας. 

Η οικονομική άνεση του καλού χριστιανού Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης. Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον Αγαπισμό του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο Σκαπανεύς!

 Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα. Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την χριστιανικότατη οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. (Από εκεί τα πολλά σπίτια της οικογ. Αλαβάνου;). 

Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και τον πρότεινε για την αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008. Όλα εξηγούνται σε αυτή την ζωή. Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν αντιστασιακός και ότι τον είχε συλλάβει η Χούντα. Η Αλήθεια : Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου και θείος του Αλέξη, μακαρίτης Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ.

 Οι χουντικοί, προσπάθησαν να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ. Δεν τον βρήκαν και γι' αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες! Αυτή ήταν η περίφημη "αντιστασιακή δράσις" του μπαμπά του Αλέξη. Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρει με τη Χούντα, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού!

 Όταν το 1971, μεσούσης της Χούντας, ο Παναθηναϊκός έκανε την θρυλική πορεία για το Γουέμπλεϋ, Γενικός Αρχηγός του ήταν ο θείος του Αλέξη Τσίπρα και "μέγας αντιστασιακός", Ηρακλής Τσίπρας. Ο γιος του Γεώργιος Ηρ. Τσίπρας εξάδελφος του κ. προθυπουργού, προσελήφθη προ ημερών ειδικός σύμβουλος του κ. Ν. Κοτζιά στο υπ. Εξωτερικών (απόφαση Π13-3433/5-2-2015).

Aναγνωστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου