Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 13, 2016

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν πώς εξαφανίστηκε η βιβλική πόλη του Αρμαγεδδώνα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι πρώτοι ανθρώπινοι οικισμοί στις πλαγιές του ισραηλινού λόφου Μεγιδδώ, όπου βρισκόταν η αρχαία μητρόπολη, χρονολογούνται πριν από 6.000 χρόνια.

Μια ομάδα Βρετανών αρχαιολόγων αποκάλυψε πως η πόλη ήταν χτισμένη στον ισραηλινό λόφο Μεγιδδώ, η βιβλική πόλη του Αρμαγεδδώνα, καταστράφηκε πριν από 3.000 χρόνια, αναφέρει η ιστοσελίδα LiveScience . Η αιτία ήταν μια τεράστια πυρκαγιά που την κατέστρεψε εντός 2-3 ωρών.

Η πόλη, που βρίσκεται σήμερα στο βόρειο Ισραήλ, ήταν ένα από τα κέντρα του αρχαίου πολιτισμού. Οι πρώτοι οικισμοί στις πλαγιές του Μεγιδδώ, όπου βρισκόταν αυτή η αρχαία μητρόπολη, εμφανίστηκαν, περίπου, 6.000 χρόνια πριν και, περίπου, πριν από 5.000 χρόνια έγινε το κέντρο της αιγυπτιακής επιρροής στη Μέση Ανατολή.

Για να μελετήσουν γιατί η πόλη καταστράφηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οι ερευνητές έφτιαξαν τούβλα από άμμο, άχυρο και νερό, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των σπιτιών της αρχαίας πόλης. Αφού αποξηράνθηκαν σε καλούπια μετά τα έβαλαν σε φούρνο όπου η θερμοκρασία έφτανε τους 600 βαθμούς Κελσίου. Όπως εκτιμάται σ΄ αυτούς τους βαθμούς είχε φτάσει η θερμοκρασία εξαιτίας της τεράστιας φωτιάς που ξέσπασε και κατέστρεψε ολοσχερώς την πόλη το λόγου της Μεγιδδώ. Έτσι υπολόγισαν ότι η πόλη έγινε στάχτη εντός 2 ή 3 ωρών.

Η μελέτη δεν απέδειξε γιατί η πόλη κάηκε τόσο γρήγορα, αλλά έδειξε ότι αυτό το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί είναι η αστραπιαία εξάπλωση της πυρκαγιάς να σχετίζεται με το γεγονός ότι οι περισσότερες στέγες ήταν φτιαγμένες από άχυρο, αλλά και από το γεγονός ότι τα σπίτια είχαν ξύλινα δοκάρια, υφάσματα και άλλα υλικά.

Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι η έρευνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να εκτιμηθεί πόσο πυρκαγιές συνέβαλαν στην καταστροφή άλλων οικισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου