Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 18, 2016

Τροπολογία-συμβασιούχοι: Και επίσημα οι τρεις αλλαγές από τον Βερναρδάκη



Στις τρεις αλλαγές,στην τροπολογία για τους συμβασιούχους που, όπως είπε, εργαζονται “σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης αναγκών Καθαριότητας”, προχώρησε το μεσημέρι στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως είπε ο κ. Βερναρδάκης, οι αλλαγές αφορούν τρία σημεία:

– Παρατείνονται οι συμβάσεις που έχουν λήξει έως και 90 ημέρες από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ. Αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σημαίνει η αρχική ανδρομικότητα των 60 ημερών γίνεται 90, καθώς, όπως είπε ο κ. Βερναρδάκης, καθυστέρησε η ψήφιση του νομοσχεδίου.

-Διαγράφεται η φράση «λαμβανομένων υπόψη των εγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς», γεγονός το οποίο σημαίνει όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια. Αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, οι δήμοι δεν θα μπορούν να αρνηθούν, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα, την παράταση των συμβάσεων.

-«Στην παράταση δεν εμπίπτουν οι συμβάσεις που αφορούν κατεπείγουσες ανάγκες οι λεγόμενες δίμηνες που έχουν συναφθεί από την 1.1.2016». Αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σημαίνει ότι θα παραταθούν έως 31.12.2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί το 2015 και στη συνέχεια ανανεώθηκαν με την γνωστή πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ. Ωστόσο, δεν θα περιλαμβάνονται οι διμηνίτες που προσελήφθησαν το 2016.

Να σημειωθεί ότι,  η τροπολογία, η οποία έχει ενταχθεί ως άρθρο 16 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας», αναμένεται να ψηφισθεί σε έως σήμερα το απόγευμα.

Στην τροπολογία αντιδρά η ΝΔ η οποία την καταψήφισε κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή, με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Νίκη Κεραμέως να υποστηρίζει χαρακτηριστικά κατά τη σημερινή της τοποθέτηση στην Ολομέλεια: “Δεν μπορούμε συστηματικά να παρεκκλίνουμε από τις διατάξεις προς όφελος κάποιων κατηγοριών. Δεν μπορούν να εξισώνονται οι διαδικασίες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με αυτές των συμβασιούχων και να παρακάμπτεται το ΑΣΕΠ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου