Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 19, 2016

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί...έρχεται ο Ομπάμα στην Ελλάδα...με Τσίπρα Πρωθυπουργό !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Όταν ο Τσίπρας διαδήλωνε εναντίον του Κλίντον. Η υποδοχή με Σημίτη, Άκη και Γ. Παπανδρέου

Δεκαέξι χρόνια πριν, ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στις μαζικές διαδηλώσεις κατά του Μπιλ Κλίντον, όταν εκείνος είχε επισκεφθεί την Αθήνα. Χθες, είχε συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη ...
Χρήστος Δεμέτης

Σεπτέμβριος 28 2015

Πέρασαν δεκαέξι ολόκληρα χρόνια από τις μαζικές διαδηλώσεις που συγκλόνιζαν την Αθήνα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1999 ο Μπιλ Κλίντον πραγματοποιούσε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα.



Μετά από πολλά χρόνια ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο της δεξίωσης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια σε όλο το κέντρο της Αθήνας.
Την εποχή εκείνη, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Μαζί με τον Νίκο Σοφιανό, μίλησαν στις 22 Νοεμβρίου 1999 σε κοινή συνέντευξη Τύπου πολιτικών νεολαιών ενάντια στην άγρια καταστολή της πορείας.




Η επίσκεψη Κλίντον έπρεπε να πραγματοποιηθεί έτσι και αλλιώς για να επιβεβαιωθεί η σύμπλευση της Ελλάδας με την πολιτική των ΗΠΑ και η αποδοχή των ως υπερδύναμη. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε ουσιαστική "ατζέντα " με προτάσεις και λύσεις για τα φλέγοντα θέματα πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Ο Μπιλ Κλίντον, κρίθηκε ανεπιθύμητος από την τότε Αριστερά, εξαιτίας του γεγονότος ότι όσο ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενεπλάκη ενεργά στο αιματοκύλισμα των Βαλκανίων.
Στη διαδήλωση της 19ης Νοεμβρίου συμμετείχε και ο ΣΥΝ. Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνονται μεταξύ άλλων ο πρόεδρός του, Ν. Κωνσταντόπουλος, και οι Δ. Παπαδημούλης, Μ. Γλέζος, Σπ. Λυκούδης, Φ. Κουβέλης και Π. Κουναλάκης.




Πρωθυπουργός της χώρας το 1999, ήταν ο Κώστας Σημίτης. Υπουργός Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και Εξωτερικών, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου