Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 01, 2016

Οι εκπαιδευτικοί ακύρωσαν το σεμινάριο της αμερικάνικης πρεσβείας


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακυρώθηκε τελικά, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών της Ηλείας, το κατάπτυστο σεμινάριο της πρεσβείας των ΗΠΑ, για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
Όπως είχε αποκαλύψει ο...«Ριζοσπάστης», οι καθηγητές Αγγλικών του νομού είχαν κληθεί από το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού να συμμετάσχουν σε διήμερο σεμινάριο στις 10 και 11 Οκτώβρη, που θα το διοργάνωνε το μορφωτικό τμήμα της αμερικάνικης πρεσβείας, με αντικείμενο τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στους πρόσφυγες μαθητές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μάλιστα, το σεμινάριο θα ήταν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος της αμερικάνικης πρεσβείας, που περιλαμβάνει επιμόρφωση 800 εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας στη διδακτική μεθοδολογία σε παιδιά πρόσφυγες και μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά πρόσφυγες στη Βόρεια Ελλάδα, τη Λέσβο, την Πελοπόννησο και την Αττική.

Η πρόκληση αυτή δεν έμεινε αναπάντητη. Το θέμα συζητήθηκε στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ του νομού, που πήρε απόφαση να μπλοκάρει την πραγματοποίηση του σεμιναρίου. Οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν για τις ευθύνες και της ελληνικής κυβέρνησης, που επιτρέπει και εκχωρεί την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων όχι μόνο σε διάφορες αμαρτωλές ΜΚΟ, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά και στους επίσημους εκπροσώπους των μακελάρηδων ιμπεριαλιστών. Η συζήτηση και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που ανέδειξε το μέγεθος αυτής της πρόκλησης και πήρε ξεκάθαρη καταδικαστική απόφαση για το σεμινάριο, οδήγησε μάλιστα εκπαιδευτικούς που είχαν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.
Κάτω από την αποφασιστική αυτή στάση των εκπαιδευτικών, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων ανακοίνωσε σήμερα την οριστική ακύρωση του σεμιναρίου, «μετά από τις πρόσφατες αντιδράσεις συνδικαλιστικών ομάδων εκπαιδευτικών», όπως λέει σε ανακοίνωσή του.
"902"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου