Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Κριθαράκι με μανιτάρια, σύγκλινο και γραβιέρα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα μανιτάρια δεν ταιριάζουν πολύ μόνο σε ριζότο αλλά και με το κριθαράκι. Η γραβιέρα, το σύγκλινο και η κρέμα γάλακτος θα του δώσουν ακόμη περισσότερη γεύση. Προτείνουμε να το απολαύσετε όσο είναι ζεστό.

Υλικά

500γρ. κριθαράκι χοντρό

500γρ. μανιτάρια διάφορα (βασιλομανίταρα, κανθαρέλες και λευκά)

400γρ. σύγκλινο

1 λίτρο ζωμό κότας

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κουτ. σούπας βούτυρο

4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

200γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

αλάτι


Διαδικασία

Με νωπή πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε πρώτα το σύγκλινο και μετά τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτετε το σκόρδο, αφήνετε μισό λεπτό ακόμα, αποσύρετε από τη φωτιά και τα κρατάτε στην άκρη.

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει καλά το λάδι. Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί. Προσθέτετε τον ζωμό σταδιακά, σε τρεις τέσσερις δόσεις, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αλατίζετε.

Αποσύρετε το κριθαράκι από τη φωτιά, προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το μίγμα με τα μανιτάρια, την τριμμένη γραβιέρα, τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου