Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 03, 2016

Το τούνελ του Θεού!



Ένας συνταξιούχος στο Ελ Σαλβαδόρ, επί 18 χρόνια σκάβει ένα τούνελ, γιατί όπως λέει, πήρε την εντολή από τον Θεό!


Έτσι, χωρίς να αναζητήσει τις αιτίες για τη δημιουργία αυτής της τεράστιας τρύπας, ο 69χρονος Σαντιάγο Σάντσεζ σκάβει καθημερινά επί 18 χρόνια…

Ένας δημοσιογράφος μπήκε πρόσφατα στη σήραγγα, αλλά βγήκε πριν φτάσει στο τέλος, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Έτσι, κανείς δεν ξέρει πραγματικά μέχρι που φτάνει αυτό το τούνελ, το οποίο έγινε για να… υπάρχει.

«Μόνο εγώ επιτρέπεται να πηγαίνω μέχρι το τέλος, γιατί είμαι αυτός που σκάβει τη σήραγγα του Θεού. Κανείς άλλος δεν επιτρέπεται να πάει εκεί», σχολίασε ο συνταξιούχος.

Κάθε πρωί, γύρω στις τρεις, ο Σάντσεζ κατεβαίνει από μια τρύπα μέσα στο τούνελ και ξοδεύει όλη την ημέρα του σκάβοντας. Όταν η ημέρα φεύγει, βγαίνει από το τούνελ με περίπου 90 κιλά κομμάτια πέτρες από τον βράχο που σκάβει.

Ο συνταξιούχος λέει ότι έλαβε ένα μήνυμα από τον Κύριο, πριν από 18 χρόνια, λέγοντάς του να αρχίσει το σκάψιμο μιας τρύπας. Εκείνος αφοσιώθηκε στο έργο και δεν έχει σταματήσει από τότε.

«Αυτό που κάνω είναι μια πνευματική αποκάλυψη από τον Θεό», δήλωσε ο Σαντιάγκο σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Παρά το γεγονός ότι πολλοί γελάνε μαζί του και τον θεωρούν τρελό, αυτός είναι αποφασισμένος να εκπληρώσει την αποστολή του, έστω και αν ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν κατανοεί το σκοπό της.

«Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να απαιτήσει ο Θεός από εσάς», λέει χαρακτηριστικά. Συγκρίνει τη δουλειά του με εκείνη του Νώε, που έλαβε επίσης μια εντολή από τον Θεό και άνθρωποι γελούσαν μαζί του και αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν.

Η μυστηριώδης τρύπα έχει γίνει γνωστή ως η «σήραγγα του Θεού», και κανείς δεν ξέρει το μέγεθος της. Αλλά μετά από 18 χρόνια συνεχούς εκσκαφής, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι αρκετά μεγάλη.

Ο Σάντσεζ δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του μέχρι να πάρει άλλο μήνυμα από τον Θεό που θα του λέει να σταματήσει ή μέχρι να πεθάνει. Όπως ισχυρίζεται, ο Κύριος του έχει υποσχεθεί ένα δώρο όταν ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο του.
Το τούνελ του Θεού! - Εικόνα0
Το τούνελ του Θεού! - Εικόνα1
Το τούνελ του Θεού! - Εικόνα2
Το τούνελ του Θεού! - Εικόνα3
Το τούνελ του Θεού! - Εικόνα4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου