Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 07, 2016

Ανακαλύφθηκε νέο ρήγμα κοντά στου Αγίου Ανδρέα

Μετά από μια σειρά σεισμικών δονήσεων που κατεγράφησαν τις τελευταίες ημέρες, οι επιστήμονες προειδοποίησαν για την παρουσία ενός νέου ρήγματος, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο για την πρόκληση ενός μεγάλου σεισμού στην περιοχή.

Οι περισσότεροι από 200 σεισμοί που έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Salton Sea στην Καλιφόρνια κοντά στην Bombay Beach, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους επιστήμονες, οι οποίοι μετά από έρευνα στην περιοχή κατάφεραν να ανακαλύψουν το νέο ρήγμα.

Πρόκειται για το ρήγμα του Salton αν και, μέχρι στιγμής, οι γεωλόγοι δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσουν αν αντιπροσωπεύει μια μεγαλύτερη απειλή για την δυτικές ΗΠΑ, ενώ διευκρινίζουν ότι η θέση του συμπίπτει με την περιοχή η οποία δίνει μεγάλους σεισμούς.


Ένας γεωλόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ο Neal Driscoll, εξήγησε ότι το ρήγμα, που βρίσκεται στα ανατολικά της θάλασσας του Salton, «δεν συνδέεται με μικρά σεισμικά φαινόμενα», έτσι, λοιπόν, δεν είχε εντοπιστεί νωρίτερα.

Μια επικίνδυνη θέση

Η κοινότητα των σεισμολόγων των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι το Salton βρίσκεται πολύ κοντά στο νότιο τμήμα του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα, το οποίο θα μπορούσε να έχει συσσωρεύσει ένα μέρος της έντασης στην περιοχή. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την καθυστέρηση πραγματοποίησης ενός μεγάλου σεισμού, ωστόσο προειδοποιούν, ότι αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου