Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 12, 2016

Cambridge: Τα πικάντικα φαγητά δεν είναι μόνο απόλαυση αλλά... και υγεία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γνωρίζατε πως τα πικάντικα φαγητά όπως και τα καυτερά δεν δίνουν μόνο γεύση στο φαγητό μας αλλά καταπολεμούν και πολλές ασθένειες; Δείτε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη του κάρυ, του τσίλι, του πιπεριού και άλλων μπαχαρικών.

Βοηθούν την καρδιά

Η καθημερινή χρήση καυτερής πιπεριάς ή τσίλι βοηθάει στην υγεία της καρδιάς διότι έχει την ικανότητα να διαλύει τους θρόμβους στο αίμα και αυτό μας προφυλάσσει από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιαγγειακές νόσους. Επίσης, η καυτερή πιπεριά περιέχει μια ουσία, την καψαϊκίνη η οποία καταπολεμά τη φλεγμονή και μειώνει με αυτόν τον τρόπο τις ασθένειες της καρδιάς και το έμφραγμα.

Μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Τα πικάντικα και καυτερά φαγητά όταν καταναλώνονται ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα να διευκολύνουν τη ροή του αίματος και να μειώνουν την αρτηριακή πίεση!

Δρουν κατά του καρκίνου

Έρευνες έδειξαν πως στις χώρες που οι άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά τσίλι και κάρυ, η εμφάνιση καρκίνου είναι αρκετά μειωμένη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η καψαϊκίνη που περιέχουν αυτά τα μπαχαρικά επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων!

Μειώνουν τον κίνδυνο για αρθρίτιδα

Η κουρκουμίνη που περιέχει ο κουρκουμάς μειώνει τη φλεγμονή στις αρθρώσεις και την καταστροφή των ανθρώπινων οστών και συμβάλλει επίσης στην ανακούφιση του πόνου που προκαλεί η αρθρίτιδα!

Βελτιώνουν την αναπνοή

Οι καυτερές πιπεριές μας βοηθούν να αναπνέουμε καλύτερα διότι ανοίγουν την ρινική οδό και δρουν ως αποσυμφορητικό. Με αυτό τον τρόπο καταπολεμούν το άσθμα, τη χρόνια βρογχίτιδα, την ιγμορίτιδα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου