Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

H κυβέρνηση έκοψε το επίδομα της Ασπασίας που είχε πυροβοληθεί από τον πατέρα της το 2013Ήταν μια ιστορία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ήταν 12 Αυγούστου του 2013 όταν η 17χρονη Ασπασία έπεσε θύμα του πατέρα της Γιώργου Μπόγρη στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους ο οποίος την είχε πυροβολήσει εξ’ επαφής για να εκδικηθεί τη μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου με την οποία ήταν σε διάσταση.


Αμέσως μετά ο πατέρας έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε ενώ η Ασπασία έπεσε σε κώμα για 9 ολόκληρους μήνες.

Τρία χρόνια μετά η Ασπασία ακόμα νοσηλεύεται σε ειδικό ίδρυμα έξω από τη Λάρισα με αναπηρία 99% ενώ είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και συνεννοείται με τους γύρω τους με τα μάτια ή κουνώντας ελαφρά το κεφάλι της.
spyridoula
Σύμφωνα με την ιατρική επιτροπή η οποία εξέτασε την Ασπασία πάσχει από αναπηρία κατά 99% άρα δικαιούται φυσικά ένα επίδομα αναπηρίας από τον ΟΓΑ. Απ’ ότι καταγγελει η μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου στο Facebook αλλά και μέσω γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής το επίδομα των 330 ευρώ που έπαιρνε η μικρή κόπηκε. Ο λόγος; Το επίδομα ήταν εξω-ιδρυματικό και η Ασπασία νοσηλεύεται ακόμα.
aspasia
Στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελινη (το σχετικό απόσπασμα ξεκινά στο 45ο λεπτό) η μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου μίλησε για το γολγοθά που περνάει.
Η όλη υπόθεση αγγίζει τα όρια της τρέλας καθώς το επίδομα κόβεται γιατί είναι εξω-ιδρυματικό αλλά μια ασθενής σαν την Ασπασία είναι αδύνατον να μείνει εκτός ιδρύματος καθώς δε χρειάζεται μόνο συντήρηση αλλά και αποκατάσταση καθώς έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της. Σύμφωνα με τη μητέρα της μάλιστα το κόστος μόνο για τα νοσήλια και την αποκατάσταση της Ασπασίας είναι τα 3000 ευρώ το μήνα «Το κράτος μου λέει να κόψω το σβέρκο μου»λέει η ίδια χαρακτηριστικά.
aspasia 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου