Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 19, 2016

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ Έρευνα: Σε ποια επαγγέλματα είναι πιο συχνή η απιστία; Πες μου τι δουλειά κάνει να σου πω αν θα σε απατήσει. ladylike Μπορεί μια γυναίκα να κάνει παιδί μετά τον καρκίνο του μαστού; Ο γυναικολόγος Τζεννάρο Καστάλντο απαντά στο αν η τεκνοποίηση είναι εφικτή, αφού μια γυαίκα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. ladylike Η νέα λειτουργία του Instagram προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον το έχει ανάγκη Το Instagram το χρησιμοποιούμε συνήθως για να ανεβάζουμε φωτογραφίες ή να βλέπουμε φωτογραφίες άλλων, να μοιραζόμαστε τα φαγητά που φτιάχνουμε ή τρώμε και ό,τι όμορφο βλέπουμε στον έξω κόσμο. Πολλές φορές, όμως, το χρησιμοποιούμε για να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας. Αυτός είναι και ο λόγος που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να προσφέρει λίγο παραπάνω υποστήριξη στους χρήστες του... huffingtonpost news Ταξίδι στην Κοπεγχάγη: 15 φωτογραφίες που θα σε γοητεύσουν

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η παραμυθένια πόλη της Κοπεγχάγης είναι εκεί για να την ανακαλύψεις.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΑ

Βάλε σε μία βαλίτσα τα κόκκινα παπούτσια σου και ταξίδεψε στη Δανία, στη γενέτειρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στην πρωτεύουσά της την Κοπεγχάγη θα ζήσεις το δικό σου παραμύθι. Ρομαντισμός, αρχιτεκτονική, χρώματα, ποδήλατα, φαγητό και ροκοκό πινελιές. Η μαγευτική πόλη θα σε γοητεύσει.

Η Κοπεγχάγη ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα, αρχικά ως ψαροχώρι των Βίκινγκ, και έγινε πρωτεύουσα της Δανίας στις αρχές του 15ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, υπό τη βασιλεία του Κρίστιαν Δ', αναπτύχθηκε σε σημαντικό περιφερειακό κέντρο, εδραιώνοντας τη θέση της ως πρωτεύουσα της Δανίας και της Νορβηγίας. Τον 18ο αιώνα η πόλη επλήγει από την πανούκλα και από πυρκαγιές, και πέρασε έπειτα σε νέα φάση ανάπτυξης, κατά την οποία μεταξύ άλλων, αναπτύχθηκε η περιοχή Φρέντερικστάντεν καθώς και πολιτιστικά ιδρύματα όπως το βασιλικό Θέατρο και η βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Η πόλη είναι το πολιτιστικό, οικονομικό και κυβερνητικό κέντρο της Δανίας και ένα από τα κύρια οικονομικά κέντρα της Βόρειας Ευρώπης. Το 2012 ήταν τρίτη πόλη στον κόσμο ως προς τα ακαθάριστα έσοδα, πέφτοντας από την πρώτη θέση που βρισκόταν το 2009. Μετά την ολοκλήρωση της Γέφυρας Όρεσουντ, η μητροπολιτική περιοχή της Κοπεγχάγης ενοποιήθηκε σταδιακά με τη σουηδική επαρχία Σκάνια και τη μεγαλύτερη της πόλη, το Μάλμε, αποτελώντας την περιοχή Όρεσουντ.

Έχοντας αρκετές γέφυρες που ενώνουν τους διάφορους τομείς της πόλης, το αστικό τοπίο χαρακτηρίζεται από πάρκα, μονοπάτια και προκυμαίες. Τα μνημεία της Κοπεγχάγης όπως οι κήποι Τίβολι, το άγαλμα της μικρής γοργόνας, τα παλάτια Αμάλιενμποργκ και Κρίστιανσμποργκ, το κάστρο Ρόσενμποργκ, η εκκλησία Φρέντερικς καθώς και τα πολλά μουσεία και νυχτερινά κέντρα αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης.

Στο όνομα της πόλης αντανακλάται η προέλευση της ως τόπου εμπορίου και λιμάνι. Το αρχικό όνομα, από το οποίο προέρχεται και το σύγχρονο δανέζικο όνομα, ήταν Køpmannæhafn, που σημαίνει ''λιμάνι των εμπόρων'', συχνά δε απλώς Hafn ή Havn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αξιοθέατα

Nationalmuseet

Με ευρήματα που χρονολογούνται στην εποχή των παγετώνων. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Κάστρο του Ρόζενμποργκ

Παλάτι της Κοπεγχάγης, αναγεννησιακό, κάθε αίθουσα είναι αφιερωμένη και σε ένα μονάρχη της χώρας. Ανοιχτό καθημερινά, 60 κορώνες η είσοδος. Αλλαγή φρουράς στις 12:00.

Η μικρή γοργόνα

Στην άκρη του λιμανιού, έργο του Edvard Eriksen από το 1913. Αναφέρεται σε ηρωίδα παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Kastellet

Παλιό φρούριο, κοντά στη μικρή γοργόνα, το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής.

Τίβολι

Ο παραδοσιακός κήπος διασκέδασης στο κέντρο.

Strøget

Το σύνολο των πεζοδρόμων στην καρδιά της Κοπεγχάγης προσελκύει πλήθος τουριστών.

Christiansborg

Παλάτι που σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της Δανίας.

Øresundsbroen

Εγκαινιάστηκε το 2000 και πρόκειται για μία γέφυρα που ενώνει την Κοπεγχάγη με τη Νότια Σουηδία.

Amalienborg

Τα χειμερινά ανάκτορα, τόπος κατοικίας της βασιλικής οικογένειας.

Marmorkirken

Η μαρμάρινη εκκλησία βρίσκεται κοντά στα ανάκτορα Αmalienborg. Ο τρούλος της εκκλησίας αποτελεί τον μεγαλύτερο στη Βόρεια Ευρώπη και είναι εμπνευσμένος από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Nyhavn

Το παλιό και γραφικό κανάλι της πόλης αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της.Σε κάποιο από τα σπίτια αυτού του καναλιού πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του ο παραμυθάς Hans Christian Andersen.

Όπερα

Το μοντέρνο κτίριο της όπερας βρίσκεται στο λιμάνι της Κοπεγχάγης και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2005.

Vor Frelsers Kirke

Βρίσκεται στην περιοχή Christianshavn και η ανάβαση στην κορυφή της προσφέρει μία πανοραμική θέα της Κοπεγχάγης.

Ζυθοποιία Carlsberg

Εργοστάσιο παραγωγής μπύρας, στο οποίο πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.

Statens Museum for Kunst

Πρόκειται για την εθνική πινακοθήκη της Δανίας. Εκεί βρίσκονται πολυάριθμες συλλογές, τόσο από τη Δανία, όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη.



ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου