Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 11, 2016

O tempora o mores!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δέσποινα Σπανού

O tempora o mores!

Χτες θαυμάσαμε στη Βουλή, τους δύο μεγάλους μονομάχους αλλά και τους μικρότερους.
Το τι ακούσαμε δε λέγεται....(πράγματα που ξέραμε βέβαια, αλλά τα ακούσαμε άλλη μια φορά, χωρίς ντροπή από τους ίδιους!)
Τους ακούσαμε να αλληλοκαταγγέλονται για Siemens (ακόμα και εξοπλισμό γραφείου είχε πάρει ο Κυριάκος), για Κοπελούζους, για Μπόμπολες, για Καλογρίτσες και για άλλους αξιότιμους κυρίους.
Οι οποίοι πλουτίζουν εις βάρος του λαού, παίρνουν δανεικά κι αγύριστα, δεν...
πληρώνουν φόρους, ζούνε εις υγείαν των "κορόιδων" και μας γίνονται και "τιμητές" ενίοτε.
Όλοι αυτοί δεν τιμωρούνται ποτέ για οτιδήποτε.
Και μάλιστα μας πλασάρονται και ως "ευεργέτες". (τρομάρα μας...)
Βλέποντας όλα αυτά εχτές δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε για άλλη μια φορά, την 51χρονη καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη, επειδή το 1996 πλαστογράφησε πιστοποιητικό δημοτικού σχολείου, εμφανίζοντας τον εαυτό της να έχει τελειώσει και την 6η τάξη, προκειμένου να δουλέψει ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό για να συντηρήσει την οικογένεια της.
.
Σε 15 έτη ΚΑΘΕΙΡΞΗ! Κακούργημα... Το οποίο δεν οφείλεται σε αυτό καθ'αυτό το αδίκημα (η πλαστογράφηση πιστοποιητικού είναι πλημμέλημα), αλλά στο γεγονός ότι θεωρήθηκε ότι προκάλεσε με τους μισθούς που έλαβε εργαζόμενη ως καθαρίστρια, μεγάλη ζημιά στο ελληνικό δημόσιο!!!
Η όλη υπόθεση, μας παραπέμπει στους "Αθλίους" του Βίκτωρος Ουγκώ, όπου ο Γιάννης Αγιάννης καταδιώκετο από τον Αστυνόμο Ιαβέρη επειδή είχε κλέψει ένα κομμάτι ψωμί.
Η καταδίκη της θα αντιστοιχούσε μόνο στους διαφόρους επιχειρηματίες, των οποίων τα ονόματα αναφέρθηκαν, στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, που έχουν θησαυρίσει σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά με κάλυψη των Κυβερνήσεων ούτε χρήματα επιστρέφουν ούτε και τιμωρούνται.
Παράλληλα δεν ξεχνάμε ότι καθημερινώς γίνονται εκατοντάδες πληστειριασμοί ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους, γιατί δε μπορούνε να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων ή γίνεται κατάσχεση σε προσωπικούς λογαριασμούς ακόμα και για κλήσεις της Τροχαίας.
Σε αυτούς τηρείται η νομοθεσία απαρέγκλιτα και με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα. Και καταγγέλλονται από στελέχη της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης και από ΜΜΕ, ότι δεν είναι συνεπείς και επομένως ορθώς λαμβάνονται μέτρα εις βάρος τους.
Τη σημερινή εποχή που τα πάντα ξεπουλιούνται κοψοχρονιά, που οι αλληλοκαταγγελίες μεταξύ των διαφόρων μεγαλοπαραγόντων και άλλων καναλαρχών, για αδικηματα που καλύπτουν όλο το φάσμα του ποινικού κώδικα,(χωρίς να παρεμβαίνει οποιοσδήποτε εισαγγελέας), την εποχή που το σύνολο της δημόσιας περιουσίας ακόμα και το νερό που είναι απαραίτητο για την ίδια την επιβίωση μας, ξεπουλιέται στο υπερταμείο σε διάφορους "επενδυτές"...
... η καταδίκη της καθαρίστριας και η ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων στα Ειρηνοδικεία, καταδεικνύει το μέγεθος της κοινωνικής αδικίας, και της αναλγησίας και της Κυβέρνησης και των μνημονιακών κομμάτων.
Το γνωστό "o tempora, o mores" ,που αναφωνήθηκε τη Ρωμαϊκή εποχή, που κυριαρχείτο από την διαφθορά και την αδικία, είναι απολύτως επίκαιρο.
Ας ελπίσουμε ότι με τον αγώνα όλων μας, η εξέλιξη μας δεν θα είναι η εξέλιξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου