Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 06, 2016

Η συνταγή για pancakes είναι πολύ πιο εύκολη από όσο νομίζεις



Το πρωινό του σαββατοκύριακου θα περιλαμβάνει pancakes, σίγουρα.


έπεις τα ποστ στο Instagram με τα πρωινά υπερπαραγωγή και θέλεις κι εσύ να κάνεις κάτι άλλο πέρα από τοστ γαλοπούλα-τυρί και μπολ με δημητριακά. Υπάρχει μία συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σου. Στο τραπέζι της Κυριακής θα σερβίρεις pancakes.


Στο mamapeinao.gr βρήκαμε αυτό που χρειαζόμασταν. Πρόκειται για μία πολύ καλή βάση καθώς ο καθένας μπορεί να προσθέσει από πάνω τα υλικά της αρεσκείας του. Για τους πιο κλασικούς μέλι ή σοκολάτα και για τους πιο τολμηρούς αυγά και μπέικον. Και αλμυρό και γλυκό ανάλογα με την όρεξη.
Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 1/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο

1 αυγό μεγάλο, χτυπημένο

3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο, κρύο, και επιπλέον για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μια λακκούβα στη μέση. Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο –που το έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο– και το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Αφήνουμε τον χυλό να σταθεί για 15 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού βούτυρο μέχρι να λιώσει. Κουνάμε το τηγάνι για να πάει παντού. Ρίχνουμε με κουτάλι 11⁄2 κουτ. σούπας από τον χυλό στο τηγάνι. Αφήνουμε για λίγο να ψηθεί από τη μία πλευρά.

Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, αναποδογυρίζουμε με φαρδιά ξύλινη σπάτουλα και ψήνουμε την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως, αλείφοντας με 1 κουτ. γλυκού βούτυρο, περιχύνοντας με μέλι ή ότι άλλο μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου