Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 03, 2016

Εάν ξέρατε από τι φτιάχνεται το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν θα τρώγατε red velvet cupcakes ποτέ ξανά



To κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής είναι το αγαπημένο όσων φτιάχνουν συχνά red velvet cupcakes ή ασχολούνται με την διακόσμηση σε τούρτες και γλυκά. Όπως είναι γνωστό τα χρώματα ζαχαροπλαστικής δεν είναι χημικά, ώστε να μπορούν να είναι βρώσιμα, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε αναρωτηθεί και από τι είναι φτιαγμένα.

Τα περισσότερα, λοιπόν, από τα κόκκινα χρώματα ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορούν είναι φτιαγμένα από έντομα. Ναι καλά ακούσατε, και συγκεκριμένα από το έντομο κοχενίλλη, το οποίο είναι κάπως έτσι πριν γίνει σκόνη και κέικ.


Τα έντομα αυτά, τα οποία τα βρίσκουμε στα φραγκόσυκα ξοδεύουν σχεδόν όλη τους τη ζωή πάνω στην φραγκοσυκιά και παράγουν μία χρωστική ουσία την οποία αποθηκεύουν στο στομάχι τους και την χρησιμοποιούν για να προστατευτούν από τους εχθρούς τους.

Οι κατασκευαστές, λοιπόν, παίρνουν αυτά τα έντομα, τα στεγνώνουν ώστε να μην έχουν υγρά και στη συνέχεια τα αλέθουν, μέχρι να γίνουν πούδρα. Στη συνέχεια αναμιγνύουν την σκόνη αυτή με νερό και έτοιμο το χρώμα ζαχαροπλαστικής.



Red velvet cupcakes, να κεράσουμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου