Μια ζεστή πίτσα που φτάνει μετά από τηλεφωνική ή διαδικτυακή παραγγελία στο σπίτι είναι επιλογή πολλών για βραδινό ανά πάσα ημέρα της εβδομάδας. Ωστόσο, το ντελίβερι πολλές φορές – ανάλογα με απόσταση, καιρό και άλλους παράγοντες- μπορεί να μην...σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η πίτσα μπορεί να φτάσει κάπως «μουλιασμένη» λόγω της θερμότητας, εάν έχει παραμείνει περισσότερη ώρα από ό,τι θα έπρεπε στο κουτί της.
Αυτό το...«πρόβλημα του πρώτου κόσμου» (first world problems), φιλοδοξεί να επιλύσει μια startup, η Zume Pizza, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα του New Atlas, παρουσίασε ένα φορτηγό ντελίβερι εξοπλισμένο με 56 ειδικά σχεδιασμένους φούρνους, έτσι ώστε οι πίτσες να φτάνουν στους πελάτες κατευθείαν...από τον φούρνο. Στην ουσία θα πρόκειται για μια...αυτοκινούμενη πιτσαρία.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή μιας βιομηχανίας 38 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, στην οποία κυριαρχούν οι «Big Four» (Domino's , Little Caesars, Papa John's, Pizza Hut). Οι ιδρυτές, Τζούλια Κόλινς και Άλεξ Γκάρντεν, επέλεξαν να επικεντρωθούν στον συγκεκριμένο τομέα (την παράδοση) λόγω της τεράστιας αύξησης των παραγγελιών μέσω φορητών συσκευών και τη ζήτηση για delivery.
Χάρη στην τεχνολογία BOTW (Baked on the Way), όταν ο πελάτης κάνει μια παραγγελία, οι πίτσες ψήνονται μέχρι σημείου σε φούρνο στην πιτσαρία και στη συνέχεια φορτώνονται στους ειδικούς φούρνους του φορτηγού, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να τελειώσουν το ψήσιμο τέσσερα λεπτά πριν την άφιξη στον προορισμό. Έτσι ο πελάτης παραλαμβάνει την πίτσα όπως θα έπρεπε να την παραλάβει και εξαφανίζεται και η ανάγκη για συντηρητικά, σύμφωνα με τον Γκάρντεν. Παράλληλα, από τη στιγμή που οι φούρνοι είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι, οι οδηγοί μπορούν να επικεντρώνονται στον δρόμο, χωρίς να τίθεται θέμα κινδύνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου