Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 19, 2016

To χωριό στην Φλώρινα που έχει χαρακτηριστεί ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σε απόσταση 57 χιλιομέτρων από την πόλη της Φλώρινας βρίσκεται ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στους επισκέπτες.


Πρόκειται για το χωριό Νυμφαίο το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Η ορεινή αυτή «αποκάλυψη» στα 1.350 μέτρα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για το φθινόπωρο και το χειμώνα, αλλά και κάθε εποχή του χρόνου έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει.




Όσοι επισκέπτονται την περιοχή λένε πως το Νυμφαίο είναι πιθανόν το ωραιότερο χωριό της Μακεδονίας.




Περικλειόμενο από δάσος οξιάς και με χαρακτηριστικό τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα πετρόχτιστα σπίτια, το Νυμφαίο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει πόλος έλξης σημαντικού αριθμού τουριστών.




Το γραφικό χωριό ξεχωρίζει επίσης για τα αρχοντικά του που έχουν ανακαινιστεί και μετατραπεί σε παραδοσιακούς ξενώνες, φιλόξενα στέκια και καταστήματα με τοπικά προϊόντα.




Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το Νυμφαίο ως ορμητήριό τους για να εξερευνήσουν τους φυσικούς θησαυρούς της περιοχής και τα τριγύρω χωριά.




Το χαρακτηρίζουν χωριό-«όνειρο» και έχει μάλιστα αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές που το επισκέπτονται αρκετά συχνά.




Σε κοντινή απόσταση από το χωριό, μέσα σε μια περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, έχει δημιουργηθεί το καταφύγιο της αρκούδας, το οποίο διαχειρίζεται ο Αρκτούρος.




Εκεί έχουν συγκεντρωθεί και περιθάλπονται τραυματισμένες ή κακοποιημένες αρκούδες απ’ όλη την Ελλάδα.




Στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί αρκετοί ξενώνες, όμως σχεδόν ποτέ δεν επαρκούν καθώς η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη.




Έτσι αν αποφασίσετε να το επιλέξετε για φθινοπωρινό ή χειμερινό προορισμό, θα πρέπει να φροντίσετε από νωρίς για το θέμα της διαμονής.




Οι φιλόξενοι κάτοικοι θα σας βοηθήσουν να περάσετε μερικές μέρες χαλάρωσης. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και την τοπική κουζίνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου