Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 11, 2016

Τα top 10 Φυσικά Αντιβιοτικά που μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα σας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Σε περίπτωση ασθένειας, το πρώτο πράγμα που κάνουν οι άνθρωποι είναι να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα, με την ελπίδα ότι θα τους συνταγογραφηθούν χάπια, σιρόπια ή άλλες «μαγικές» θεραπείες που θα τους προσφέρουν άμεση ανάρρωση. Συγκεκριμένα στην περίπτωση που πρόκειται για κάποια βακτηριακή ασθένεια, ο γιατρός σας συμβουλεύει να ακολουθήσετε κάποια αγωγή με αντιβιοτικά χάπια. Αυτά τα φάρμακα όμως έχουν πολλές παρενέργειες και ενώ θεραπεύουν την ασθένεια, προκαλούν άλλες επιπλοκές.
Θα πρέπει να θυμάστε ότι τα αντιβιοτικά καταστρέφουν τη φυσική μικροχλωρίδα του εντέρου, ωφέλιμα βακτήρια και ευνοούν την εμφάνιση τροφικών αλλεργιών αλλά και διαφόρων εντερικών διαταραχών που αποδυναμώνουν το ανασοποιητικό.
Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τα αντιβιοτικά;

1.Τα περισσότερα αντιβιοτικά δρουν επί της μόλυνσης λίγες μόνο ώρες μετά τη χορήγηση. Η αγωγή όμως πρέπει να σταματήσει- υπάρχει κίνδυνος επανεμφάνισης της μόλυνσης, με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην προηγούμενη θεραπεία. Γεγονός που σημαίνει ότι αυτή τη φορά θα χρειαστείτε ένα ισχυρότερο αντιβιοτικό.

2. Αν ένα άτομο της οικογένειας σας πρόκειται να πάρει αντιβίωση, θα πρέπει να προσέξετε τη διατροφή του. Τα γεύματα του θα πρέπει να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και σελήνιο, βιταμίνες Α, Ε και C – όλα εκ των οποίων έχουν αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υποκατάστατα αντί των αντιβιωτικών, αυτά δεν είναι δύσκολο να βρεθούν, καθώς πολλά απο αυτά μπορεί να υπάρχουν στην κουζίνα σας. Αυτά τα προϊόντα που προσφέρονται από τη φύση, έχουν αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιικές ιδιότητες. Οι ιδιότητες τους είναι επαρκής για να προστατεύουν το σώμα μας από τα επιβλαβή βακτήρια. Μάθετε ποια είναι τα 10 καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά.
Σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό. Καταπολεμά αποτελεσματικά βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος και ο στρεπτόκοκκος. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που έτρωγαν σκόρδο καθημερινά απαλλάχθηκαν από προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και η υπέρταση. Η σύγχρονη έρευνα έχει επιβεβαιώσει ότι το σκόρδο περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που σκοτώνουν τα βακτήρια, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες στο αίμα προστατεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και ισχυροποιώντας το. Το ενεργό συστατικό του σκόρδου η Αλλισίνη μπορεί να επιτεθεί και να καταστρέψει μια ποικιλία ιών – αντίθετα με τα μοντέρνα αντιβιοτικά – καθώς και μυκητιακές λοιμώξεις, όπως η Candida.
Αγριοράπανο (Χρένο)

Αυτό το φυτό βοηθά το σώμα στην καταπολέμηση της μόλυνσης, αλλά ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και διαφόρων λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Έχει αποδειχθεί ότι η συχνή κατανάλωση αγριοράπανου μπορεί να καταστρέψει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος.
Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C

Η βιταμίνη C, όπως όλοι γνωρίζουμε, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει ασθένειες,βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις. Την βιταμίνη C μπορείτε να την βρείτε στα ακόλουθα φρούτα: μούρα, πορτοκάλια, λεμόνια, ακτινίδια, φράουλες, δαμάσκηνα και στα καρπούζια και στα παρακάτω λαχανικά: πιπεριές, κρεμμύδια, μαϊντανό, λάχανο, σπαράγγια, ντομάτες και σπανάκι.
Μέλι

Το μέλι εκτιμήθηκε από την αρχαιότητα, λόγω των μοναδικών θεραπευτικών ιδιοτήτων του. Συχνά οι άνθρωποι το αποκαλούν φυσικό αντιβιοτικό.Αυτό το προϊόν έχει αντιβακτηριακές, αντιικές, αντιμυκητιασικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές ιδιότητες και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την βελτίωση της υγείας μας.
Κανέλα

Η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καρύκευμα και ως φάρμακο. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι πραγματικά μοναδικές. Οι αμέτρητες ευεργετικές ουσίες που περιέχει είναι ικανές να σταματήσουν την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιαμό βακτηρίων και μυκήτων στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του Candida.
Τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί από την παραδοσιακή ιατρική για την θεραπεία του κρυολογήματος και της γρίπης, αλλά οι διουρητικές του ιδιότητες ανακαλύφθηκαν σχετικά πρόσφατα. Σύμφωνα με έρευνες, το τζίντζερ βοηθά στην αντιμετώπιση της γρίπης και ενισχύει την ικανότητα του ανοσοποιητικού σύστηματος να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Επίσης, συνιστάται για την πρόληψη της ναυτίας και του εμέτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή χημειοθεραπειών.Επιπροσθέτως, το τζίντζερ χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία της δυσπεψίας, τη μειώση του πόνου που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα, ακόμη και για την πρόληψη του καρκίνου.
Ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα τοπικό αντιβιοτικό, καθώς όταν απλώνετε στο δέρμα σκοτώνει τα βακτήρια. Το φυτό αυτό όταν καταναλώνεται σαν τσάι βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και όλων των ειδών βήχα. Ο ευκάλυπτος θεωρείται φυσικό αντισηπτικό που σκοτώνει τους μύκητες, τα βακτήρια και τους ιούς.
Εχινάκεια

Το φυτό περιέχει ουσίες που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακουφίζουν από τον πόνο, μειώνουν τις φλεγμονές και έχουν αντιική και αντιοξειδωτική δράση. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση του για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, της καντιντίασης, μολύνσεων των αυτιών, μυκητών, ιγμορίτιδας, της αλλεργικής ρινίτιδα και για την επούλωση των πληγών. Σύμφωνα με μελέτες, το εκχύλισμα εχινάκειας δρα ενάντια του ιού του έρπητα, των κρυολογημάτων και της γρίπης και εξουδετερώνει τα βακτηρίδια Staphylococcus aureus.
Μηλόξυδο

Αυτό το προϊόν περιέχει μηλικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για την αντιιικούς, αντιβακτηριδιακούς και αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Εκμηδενίζει όλα τα είδη των μικροβίων που προσβάλλουν το στόμα και λειτουργεί σαν σφουγγάρι, απορροφώντας τις τοξίνες και τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
Φύλλα δάφνης

Τα φύλλα δάφνης έχουν καταπληκτική ιδιότητα να αναστέλλουν ή να καταστρέψει ένα ευρύ φάσμα επιβλαβών μικροβίων και μυκήτων, επιτρέποντας τα ωφέλιμα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν στο σώμα μας.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα κατά της ασθένειας! Απλά προσθέστε αυτά τα τρόφιμα στην καθημερινή σας διατροφή και να είστε σίγουροι ότι αυτά θα φροντίσουν την υγεία σας.


Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου