Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Viking: Μια ρωσική επική παραγωγή για τον Βλαδίμηρο Α' του Κιέβου που παντρεύτηκε την αδελφή του Βασίλειου Βουλγαροκτόνου (vid)


Η ρωσική κινηματογραφική παραγωγη Viking, αφορά την ιστορία των Ρώσων του Κιέβου και την άνοδο του Βλαδίμηρου Α' στο θρόνο του πατέρα του Σβιατοσλάβου.

Ο Σβιατοσλάβος είχε πολεμήσει εναντίον της Ελληνικής Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης επί βασιλείας Ιωάννη Τσιμισκή αλλά είχε ηττηθεί παταγωδώς στη μάχη του Δορύστολου το 971.

Ο υιός του Σβιατοσλάβου, Βλαδίμηρος βρισκόταν στην εξορία στη βόρεια Σουηδία και όταν πέθανε ο πατέρας του επέστρεψε στο Κίεβο για να διεκδικήσει το θρόνο, απέναντι στους άλλους βογιάρους της αυλής.

Ο Βλαδίμηρος όμως δεν έμελλε απλά να γίνει ακόμα ένας βασιλιάς του Κιέβου. Ήταν ο άνθρωπος που για χάρη της πανέμορφης και γοητευτικής Άννας Πορφυρογέννητης, αδελφής του Αυτοκράτορα Βασιλείου Β' Βουλγαροκτόνου, θα βαπτιζόταν Χριστιανός ο ίδιος και μετά ένα ολόκληρο έθνος. Ήταν ο άνθρωπος που θα έφερνε για πρώτη φορά σε επαφή τη Ρωσία με τον Ελληνισμό και την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου