Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 29, 2016

Τα 10 πιο ενοχλητικά κολλητικά ελληνικά τραγούδια



Περιλαμβάνεται το τραγούδι με στίχο "φέτα με ψωμί, σ’ αγαπώ πολύ από τον κουβά πίνω το ζουμί" συν άλλα εννέα τραγούδια που και να μην θες, σου κολλάνε στο μυαλό (Vid)
Χρήστος Δεμέτης



Ο τίτλος του εν λόγω άρθρου θα μπορούσε και να είναι "ζαλίζομαι απ' το πολύ το DAB". Ή κάτι ανάλογο.


Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο με απαρίθμηση 10 εκ των πιο "ενοχλητικών - κολλητικών" ελληνικών τραγουδιών που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα. Η επιλογή - επιμέλεια έχει γίνει από το κανάλι του YouTube, Καλύτερα Top10. Οι χρήστες του διαδικτύου πάντως έφεραν το DAB, και εκείνοι, στην κορυφή της λίστας.




Professional Sinnerz - Όταν Σε Είχα Πρωτοδεί

Δέσποινα Βανδή - Άπαπα

VEGAS - Τους πονάει

Stan/NiVo - Αν μου φτάναν τα λεφτά

So Tiri - Feta kai Psomi / Φετα και Ψωμι

Διονύσης Σχοινάς - Μου ταιριάζεις

To Πουλάκι Τσίου

Κωνσταντίνος (PersonaS) - Η Πιο Ωραία Στην Ελλάδα

Constantine Cullen - TRAGILA

SNIK feat Ypo - DAB

Προφανώς και μπορείτε να συνεισφέρετε και εσείς με τα δικά σας ενοχλητικά κολλητικά ελληνικά τραγούδια, στα σχόλια.
Γιατί κάποια τραγούδια "κολλάνε" στο μυαλό



Και επειδή όλα εξηγούνται με κάποιον επιστημονικό τρόπο (ή σχεδόν όλα), ο λόγος που τραγούδια σαν τα παραπάνω μας "κολλάνε" στο μυαλό έχει να κάνει με τον ρυθμό τους και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που φέρουν. Ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Κέλι Γιακουμπόφσκι του Τμήματος Μουσικής του Πανεπιστημίου του Ντάραμ, έκαναν δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας "Psychology of Aesthetics, Creativity and the Arts", με τα αποτελέσματα τους. Οι ίδιοι ζήτησαν από 3.000 άτομα να αναφέρουν ποιά τραγούδια τους κολλάνε συχνότερα στο μυαλό. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες ανέλυσαν και συνέκριναν -με την βοήθεια υπολογιστών- τις μελωδίες των κομματιών.

Διαπιστώθηκε ότι μας "κολλάνε" μουσικά τραγούδια που είναι συνήθως πιο γρήγορα σε ρυθμό και έχουν μια μελωδία εύκολη για να τη θυμάται κανείς. Ταυτόχρονα όμως έχουν κάποια χαρακτηριστικά, όπως επαναλήψεις, μουσικά άλματα ή ενδιάμεσα κενά, που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από το μέσο τραγούδι. Επίσης, η μελέτη επιβεβαιώνει ότι ένα τραγούδι γίνεται πιο κολλητικό, όταν παίζεται συχνά στο ραδιόφωνο. Και βέβαια, όσο συχνότερα ακούει κανείς μουσική, τόσο πιθανότερο είναι να του κολλήσει κάποιο κομμάτι.

Και πώς μπορεί ένας άνθρωπος να "ξεφορτωθεί" ένα κομμάτι που του κόλλησε; Οι ίδιοι ερευνητές έχουν τρεις συμβουλές: Βάλτε να ακούσετε όλο το τραγούδι (όχι στο μυαλό σας), σιγοτραγουδήστε κάτι άλλο (προτείνουν τον εθνικό ύμνο της κάθε χώρας) ή απλώς προσπαθήστε να μη σκέφτεστε το τραγούδι που σας κόλλησε.

Τα τραγούδια που είναι κατά σειρά τα πιο "κολλητικά" (για τους αγγλόφωνους και για την περίοδο 2010-2013 κατά την οποία συλλέχθηκαν τα στοιχεία) είναι τα εξής:

1. "Bad Romance" - Lady Gaga

2. "Can't Get You Out of My Head" - Kylie Minogue

3. "Don't Stop Believin'" - Journey

4. "Somebody That I Used to Know" - Gotye

5. "Moves Like Jagger" - Maroon 5

6. "California Gurls" - Katy Perry

7. "Bohemian Rhapsody" - Queen

8. "Alejandro" - Lady Gaga

9. "Poker Face" - Lady Gaga

Πηγή βίντεο: Τα Καλύτερα Top10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου