Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 20, 2016

Εικόνες από το μέρος όπου φυλάσσεται η σορός της 14χρονης που πέθανε από καρκίνο και ζήτησε να καταψυχθεί


Toν γύρο του διαδικτύου έκανε πριν από λίγες μέρες η είδηση ότι ένα 14χρονο κορίτσι που πέθανε τον Οκτώβριο στη Βρετανία κέρδισε νομικά το δικαίωμα να καταψυχθεί με την ελπίδα ότι μία μέρα θα επανέλθει στη ζωή.

Μετά από την έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η σορός της 14χρονης υποβλήθηκε στην κρυογονική διαδικασία και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου και καταψύχθηκε. Το κόστος της συγκεκριμένης διαδικασίας ανήλθε στις 37.000 λίρες.Συγκεκριμένα η σορός του άτυχου κοριτσιού βρίσκεται κλεισμένη με τον κωδικό HSSV-6-18 μέσα σε μία τεράστια αποθήκη στα προάστια του Ντιτρόιτ. Πρόκειται για το νεαρότερης ηλικίας πτώμα από τα υπόλοιπα 145 πτώματα που διατηρούνται στις συγκεκριμένες αποθήκες στους -196 βαθμούς Κελσίου.




Τα σώματα άλλων 15 Βρετανών που κάποια μέρα ελπίζουν ότι θα έλθουν στη ζωή έχουν τοποθετηθεί το ένα δίπλα στο άλλο σε δεξαμενές.

Οι μικρότερες δεξαμενές έχουν μέσα νεκρά ζώα, όπως σκύλους, γάτες και πουλιά αλλά και ένα ιγκουάνα και ένα χάμστερ μιας Βρετανίδας που σκοπεύει και η ίδια να καταψυχθεί όταν πεθάνει πιστεύοντας ότι κάποιος θα την επαναφέρει στη ζωή.

«Συνήθως έχουμε έξι ανθρώπινα σώματα σε μία δεξαμενή» λέει ο Άντι Ζάβακι, o υπεύθυνος λειτουργίας των αποθηκών όπου καταψύχονται τα άψυχα σώματα. Πολλές φορές τα άτομα μας ζητούν όταν πεθάνουν να τα αποθηκεύσουμε μαζί με το ταίρι τους αλλά όταν μία δεξαμενή έχει σφραγιστεί, έχει σφραγιστεί, δεν ανοίγει ξανά», προσθέτει τονίζοντας ότι του έχει απαγορευτεί ρητώς να μιλήσει για τη 14χρονη που μεταφέρθηκε στις αποθήκες τους πρόσφατα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου