Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 29, 2016

Γιατί πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτιο με τον αριθμό 420;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Πολλά ξενοδοχεία αποφεύγουν να διαθέτουν δωμάτιο με τον αριθμό 420 και αυτό δεν είναι τυχαίο.


Ο αριθμός συνδέεται με κάποιο γεγονός που δε θέλουν να θυμίζουν οι ξενοδόχοι στους πελάτες τους και γι’ αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο κατάλυμα αποφεύγει το Νο 420.

Όπως εξηγεί η Telegraph ο αριθμός 420 (ή η ώρα 4:20 ή η ημερομηνία 4/20) είναι ένας αριθμός που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την κάνναβη. Ως εκ τούτου, η 20ή Απριλίου ή 4/20 όπως γράφουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία στις ΗΠΑ, έχει καθιερωθεί ως «ημέρα γιορτής» για το κάπνισμα μαριχουάνας.


Σε γενικές γραμμές, ο αριθμός αυτός, εξηγεί η εφημερίδα, αποτελεί πόλο έλξης για τους καπνιστές μαριχουάνας. Το κίνητρο για τη δημιουργία του δωματίου με την ονομασία «419+1» θα μπορούσε να είναι διττό: πρώτον, να αποθαρρύνουν όσους θέλουν να κάνουν χρήση ναρκωτικών στο δωμάτιο 420, και δεύτερον να αποθαρρύνουν εκείνους που θα ήθελαν να κλέψουν την ταμπέλα ως αναμνηστικό.

Σημειώνεται ότι ακόμη ένα ξενοδοχείο στο Κολοράντο, όπου η χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη, αποφάσισε να γράψει πάνω στην πόρτα τον αριθμό «420» γιατί είχαν κλέψει αρκετές φορές την ταμπέλα με τον συγκεκριμένο αριθμό.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου