Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 25, 2016

Φθινοπωρινό χιόνι στο Τόκιο μετά από 54 χρόνια!



Τον πρώτο Νοέμβριο με χιόνια, υποδέχτηκαν σήμερα, οι κάτοικοι του Τόκιο, μετά από 54 ολόκληρα χρόνια. Οι “hatsuyuki”, οι πρώτες νιφάδες του Χειμώνα, έφτασαν φέτος στην πόλη 40 ημέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο, αφού η πόλη δεν «ασπρίζει» σχεδόν ποτέ, πριν από τα μέσα του Δεκεμβρίου.


Το φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, που, την εποχή αυτή, έχει συνήθως θερμοκρασίες οι οποίες κυμαίνονται από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η χιονόπτωση που ακολούθησε το ασυνήθιστο μέτωπο ψύχους προκάλεσε μικρές καθυστερήσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες. Το ιαπωνικό μετεωρολογικό πρακτορείο (JMA) προειδοποίησε τους κατοίκους για τους κινδύνους του ολισθηρού οδοστρώματος, πιθανές διακοπές ρεύματος λόγου του χιονιού πάνω στα καλώδια τροφοδοσίας και ενδεχόμενες πτώσεις δέντρων.




Η τελευταία φορά που το Τόκιο είχε «δει» χιόνι, Νοέμβριο μήνα, ήταν το 1962 και, ακόμη και τότε, δεν το είχε «στρώσει», όπως έγινε αυτή την φορά. Τελευταία φορά που το χιόνι έκλεινε τους δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Νοέμβριο, ήταν το 1875.


Την τελευταία φορά που έγινε κάτι παρόμοιο στην πόλη:



-το Τόκιο δεν είχε ουρανοξύστες αφού ο πρώτος μοντέρνος ουρανοξύστης, (το κτίριο Kasumigaseki) υψώθηκε στην πόλη το 1968
-οι Ολυμπιακοί Αγώνες που έδωσαν ώθηση στον ραγδαίο εκμοντερνισμό της πόλης ήταν «δύο χρόνια μακριά».
-το ταχύτατο τρένο Shinkansen δεν είχε ακόμη κάνει το παρθενικό του ταξίδι από το Τόκυο στην Οζάκα.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου