Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 24, 2016

8 πράγματα που έχουν αντικατασταθεί από τα smartphone στα ταξίδια και μας λείπουν



Δεν μπορούμε να κατηγορούμε την τεχνολογία για όλα τα κακά του κόσμου, αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχει αλλάξει για τα καλά την ζωή μας, άλλες φορές προς το καλύτερο και άλλες προς το χειρότερο.

Έναν από τους τομείς που έχει επηρεάσει η τεχνολογία αισθητά είναι τα ταξίδια μας. Το Condé Nast Traveler έκανε μία λίστα με τα 8 πράγματα τα οποία έχουν αλλάξει και μας έχουν λείψει τώρα που τα smartphone να πρωταγωνιστούν στην ζωή μας.

Τότε: Πραγματικά αεροπορικά εισιτήρια
Τώρα: Κινητό τηλέφωνο
Θυμάστε τα παλιά χάρτινα τυπωμένα εισιτήρια με τα οποία πηγαίναμε στο αεροδρόμιο; Αν όχι, τότε ανήκετε στην γενιά εκείνων που δεν τα γνώρισαν ποτέ και έχουν την κάρτα επιβίβασης στο κινητό τους.

Τότε: Φωτογραφική μηχανή με φιλμ
Τώρα: Κινητό τηλέφωνο
Κάποτε έπρεπε να προσέχουμε να μην «πάρει φως» το φιλμ και ήμασταν πιο φειδωλοί στον όγκο των φωτογραφιών που τραβούσαμε. Πλέον, το κινητό μας είναι και φωτογραφική μηχανή και, μάλιστα, με πολύ καλή ποιότητα στην κάμερα και δεν χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας μία επιπλέον συσκευή. Από την άλλη, τότε δεν βγάζαμε και τόσες selfies!

Τότε: Χάρτης
Τώρα: Κινητό τηλέφωνο
Ήταν μεγάλος και πολλές φορές, δύσκολο να τον κατανοήσει κανείς, αλλά ήταν μέρος του ταξιδιού. Πλέον, το κινητό τηλέφωνο δείχνει όχι απλά τον δρόμο, το στίγμα σας ακριβώς κάθε στιγμή, αλλά και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε.

Τότε: Τηλεφωνικοί θάλαμοι
Τώρα: Κινητό τηλέφωνο
Ήταν δύσκολοι στην χρήση και ακριβοί.

Τότε: Ταξιδιωτικοί οδηγοί
Τώρα: Κινητό τηλέφωνο
Τα γνωστά βιβλιαράκια, τα οποία είχαν από που να φας, μέχρι τι αξιοθέατα δεν πρέπει να χάσεις. Πλέον, τα κινητά τηλέφωνα και τα διαδίκτυο, τα περιέχουν όλα.

Τότε: Walkman/discman
Τώρα: Κινητό τηλέφωνο
Η μουσική στο αεροπλάνο, το τρένο, το πλοίο ή το αυτοκίνητο είναι πάντα απαραίτητη στα ταξίδια και το κινητό τηλέφωνο χωράει (σχεδόν) όση μουσική θέλετε, δεν πιάνει επιπλέον, χώρο και είναι εύκολο στην μεταφορά.

Τότε: Γράμματα/ καρτ ποστάλ
Τώρα: email, μηνύματα, social media
Η χειρόγραφη επικοινωνία σπανίζει στις μέρες μας και έχει αντικατασταθεί από την ηλεκτρονική επικοινωνία. Αυτό σημαίνει αντίο στα γράμματα και τις καρτ ποστάλ που κάποτε λαμβάναμε μέσω ταχυδρομείου.

Τότε: Δρομολόγια τρένων
Τώρα: Κινητό τηλέφωνο
Τέλος στα τυπωμένα δρομολόγια τρένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου