Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Να τι συνέβη πραγματικά στα γυρίσματα της πιο χαρακτηριστικής σκηνής της ταινίας Alien

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ταινία Alien, αν και γυρίστηκε το 1979, ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι και σήμερα, η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας και τρόμο του Ridley Scott θεωρείται κλασική.

Όπως κλασική θεωρείται και η σκηνή με το Alien που πετάγεται από το στήθος του John Hurt. Αν συγκλονιστήκατε με αυτή την σκηνή, όμως, δεν είστε οι μόνοι, αφού ούτε οι ίδιοι οι ηθοποιοί γνώριζαν τι ακριβώς θα γίνει.

Όπως αναφέρει το βίντεο που έχει δημιουργήσει το FilmStruck, ο Ridley Scott ήθελε να απαθανατίσει τις πραγματικές αντιδράσεις των πρωταγωνιστών, οπότε είχε αποφασίσει να μην γνωρίζουν τι θα συμβεί ακριβώς σε εκείνη την σκηνή. Σύμφωνα με την Sigourny Weaver, το μόνο που έλεγε στο σενάριο ήταν «το πράγμα αναδύεται».


Την ίδια μέρα, ο Hurt άρχισε να ετοιμάζεται διακριτικά από τους ανθρώπους στα ειδικά εφέ, ώστε να μην καταλάβει κανείς τι πρόκειται να ακολουθήσει. Όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις τον πρωταγωνιστών, το σχέδιο του Scott έπιασε.

Η ηθοποιός Veronica Cartwright, της οποίας το πρόσωπο και σώμα γέμισε με αίμα, λιποθύμησε και ο Yaphet Kotto ενοχλήθηκε τόσο πολύ που μετά την σκηνή αποσύρθηκε στο καμαρίνι του.


Και κάπως έτσι γεννήθηκε μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου