Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Στην τηλεόραση του Μαρόκο μαθαίνουν τις γυναίκες πώς να κρύβουν με μέικαπ τα σημάδια ενδοοικογενειακής βίας

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός στο Μαρόκο, Channel 2M, έκανε θέμα σε εκπομπή το πώς μία γυναίκα μπορεί να καλύψει με μέικαπ τις μελανιές στο πρόσωπο και το σώμα και να συνεχίσει τη ζωή της.

Οι γυναίκες στο Μαρόκο αντέδρασαν με τρόμο απέναντι σε αυτό το ρεπορτάζ το οποίο τους έλεγε πως με λίγο καλυπτικό προϊόν μπορούν να καλύψουν τα σημάδια της ενδοοικογενεικής βίας. Το απόσπασμα της εκπομπής Sabahiyat έδειξε μία χαμογελαστή make-up artist να καλύπτει ψεύτικες μελανιές σε πρησμένο από το ξύλο πρόσωπο γυναίκας.

«Ελπίζουμε αυτά τα κόλπα ομορφιάς να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε τη ζωή σας», είπε η παρουσιάστρια στο τέλος αυτού του θέματος που παρουσίασε στην εκπομπή της στις 23 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι αντιδράσεις ήταν γεμάτες οργή. Εκατοντάδες γυναίκες υπέγραψαν αίτηση ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις στο κανάλι καθώς και την απολογία των υπεύθυνων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός απλώς αφαίρεσε το απόσπασμα της εκπομπής από την ιστοσελίδα του και στη σελίδα του στο Facebook προέβη σε μία λιτή ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων εξηγεί ότι «επρόκειτο για ακατάλληλο περιεχόμενο και αρχισυντακτικό λάθος κρίσης σε ό,τι αφορά την ευαίσθητη φύση και τη βαρύτητα του ζητήματος τη βίας ενάντια στις γυναίκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου