Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 24, 2016

Το πιο ακριβό αντιτορπιλικό του αμερικανικού στόλου «έμεινε» στη Διώρυγα του Παναμά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρόκειται για το πιο ακριβό και το πιο σύγχρονο αντιτορπιλικό που κατασκευάστηκε ποτέ για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ- ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το USS Zumwalt δεν έχει
προβλήματα, καθώς «έμεινε» λόγω τεχνικού προβλήματος στη Διώρυγα του Παναμά, και έπρεπε να ρυμουλκηθεί σε λιμάνι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, ο Ράιαν Πέρι, εκπρόσωπος του Τρίτου Στόλου των ΗΠΑ, δήλωσε πως ένας αντιναύαρχος έδωσε εντολή το σκάφος να παραμείνει στην παλιά ναυτική βάση Ρόντμαν στον Παναμά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προέκυψαν τη Δευτέρα.





Το σκάφος, που ναυπηγήθηκε στα Bath Iron Works στο Μέιν, κατευθυνόταν προς το Σαν Ντιέγκο. Όπως επεσήμανε ο Πέρι, το χρονοδιάγραμμα θα παραμείνει «ελαστικό», για να είναι δυνατές δοκιμές και αξιολογήσεις ώστε να διασφαλιστεί η άφιξή του στη νέα βάση του στο Σαν Ντιέγκο.

Όπως ανέφερε το USNI News, του Ναυτικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό βρισκόταν στη διώρυγα όταν έχασε ώση. Επίσης, παρατηρήθηκε εισροή υδάτων σε κάποια σημεία, καθώς και πολύ μικρές ζημιές «διακοσμητικού» χαρακτήρα.
Το σκάφος, κόστους άνω των 4,4 δισ. δολαρίων, έχει γωνιώδες σχήμα για να ελαχιστοποιεί το ίχνος του στα ραντάρ (stealth), και η συγκεκριμένη κλάση θεωρείται πως είναι ο πιο τεχνολογικά εξελιγμένος τύπος αντιτορπιλικού που έχει κατασκευαστεί ποτέ για το ναυτικό των ΗΠΑ. Σε υπηρεσία τέθηκε επίσημα τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου