Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Γιατί τα πολύ λεπτά μακαρόνια τα λέμε Φιδέ;

Όσοι αναγκάστηκαν να φάνε φιδέ σούπα σε περίοδο αρρώστιας, ούτε που θέλουν να ξανακούσουν γι΄ αυτά τα λεπτεπίλεπτα ζυμαρικά. Ωστόσο δεν μπορούν να μην παραδεχτούν ότι έκαναν χρυσή δουλειά στο στομάχι τους και τους έθρεψαν, όταν δεν μπορούσαν να φάνε κάτι άλλο.

Ζυμαρικό απ΄ τον Μεσαίωνα



Για όσους δεν γνωρίζουν, ο φιδές είναι μια «φωλιά» από πολύ λεπτά, μακριά ζυμαρικά (διαμέτρου 1-1.2 χιλιοστών) – κατάλληλα για σούπες.

Ο φιδές άρχισε να φτιάχνεται τον Μεσαίωνα και η πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή προέρχεται από την Ισπανία.Σήμερα είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο.

Δεν έχει σχέση με φίδια…



Πάντως, είναι άγνωστο για ποιον λόγο αυτά τα λεπτά μακαρόνια τα λέμε φιδέ. Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση το όνομά τους με φίδια. Μάλλον παραπέμπει σε κάτι πιο… θρησκευτικό:

Fides στα λατινικά σημαίνει Πίστη. Επίσης στην Ελλάδα τα λέμε και Μαλλιά Αγγέλου.

Αναπόφευκτα λοιπόν μας έρχεται στο μυαλό ο συνειρμός: Αρρώστια – Φιδές – Πίστη για ταχεία ανάρρωση…




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου