Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 22, 2016

Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος από τη Ρωσία



Χιόνια στα ορεινά αναμένουμε από την επόμενη εβδομάδα με τις ψυχρές αέριες μάζες της Αρκτικής να εισέρχονται στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά (Μαύρη Θάλασσα) οι οποίες κατεβαίνουν από τη Σιβηρία, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει αισθητά.

Παράλληλα αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Όπως αναφέρει το Greek-weather.org δεν αποκλείονται χιόνια στα πεδινά ίσως και παραθαλάσσιες περιοχές βάση του τελευταίου τρεξίματος των μοντέλων πρόβλεψης καιρού, ενώ μέσα στην εμβέλεια των χιονοπτώσεων βρίσκονται τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αθήνα, αλλά και περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Μία τέτοια ψυχρή εισβολή είναι σπάνια γι’ αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε, με τον βαρύ χειμώνα να μπαίνει από νωρίς φέτος.

Το φαινόμενο ίσως έχει και συνέχεια μέσα στο πρώτο μισό του Δεκέμβρη μιας και τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού θέλουν διαδοχικές ψυχρές εισβολές και μετά τις 3-4 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου