Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 30, 2016

Ο θάνατος βασιλεύει στο Χαλέπι - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...post-feature-image


Αίμα, πόνος και θάνατος. Η καθημερινότητα χιλιάδων αμάχων στο Χαλέπι της Συρίας. Άοπλοι και ανυπεράσπιστοι πέφτουν καθημερινά νεκροί την ώρα που σφυρίζουν γύρω τους οι βόμβες και τα πυρά σε έναν πόλεμο που δεν έχει τέλο

Χαλέπι. 30/11/2016. Ένας άνδρας κείτεται νεκρός μέσα στη μέση του δρόμου. Δίπλα του ένα μπιμπερό γεμάτο γάλα.

Μια εικόνα γροθιά στο στομάχι από τις τόσες που βλέπουμε κάθε μέρα και ίσως δυστυχώς να τις έχουμε συνηθίσει. Ο άνδρας αυτός και άλλα 45 άτομα έχασαν σήμερα την ζωή τους στο Χαλέπι της Συρίας. Όλοι άμαχοι. Εκτός και αν το μπιμπερό με το γάλα θεωρείται όπλο. Στον βομβαρδισμό που έγινε σήμερα 45 άνδρες γυναίκες και παιδιά "σκόρπισαν" την ώρα που έτρεχαν να σωθούν με τα υπάρχοντά τους στα χέρια. Και έσβησαν μέσα στη μέση του δρόμου...

Οι φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το AMC, είναι συγκλονιστικές.



Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από το ανατολικό Χαλέπι εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενώ η κυβέρνηση Άσαντ έχει συλλάβει και ανακρίνει εκατοντάδες από τους εκτοπισμένους περιοχών του ανατολικού Χαλεπίου, πληροφορία που διαψεύδεται από πηγή του συριακού στρατού.

Η πηγή αυτή διευκρινίζει ότι τα ονόματα και οι ταυτότητες όσων εγκαταλείπουν τις περιοχές του Χαλεπίου που ελέγχονται από τους αντάρτες ελέγχονται για να διακριβωθεί αν ανάμεσά τους υπάρχουν "τρομοκράτες".
Από το σύνολο των εκτοπισμένων, τουλάχιστον 20.000 έχουν βρει καταφύγιο στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχεται από τις κυβερνητκές δυνάμεις, ενώ 30.000 στον θύλακα της δεύτερης αυτής μεγαλύτερης πόλης της Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, κατά την ίδια πηγή.





Η μαζική αυτή έξοδος προκλήθηκε έπειτα από το περασμένο σαββατοκύριακο οπότε και εντατικοποιήθηκαν οι χερσαίες συγκρούσεις και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί την ώρα που οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ προελαύνουν στις περιοχές των ανταρτών κι έχουν καταλάβει συνοικίες στο βόρειο Χαλέπι. Αξιωματούχος των ανταρτών δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις των διαφόρων παρατάξεων δεν πρόκειται να αποσυρθούν από το ανατολικό Χαλέπι.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είχε εκτιμήσει χθες το βράδυ ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων από το νότιο Χαλέπι τις τελευταίες 72 ώρες ανέρχετο σε 20.000 διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται μόνο για εκτίμηση.

Το ανατολικό Χαλπέπι είναι εδώ και χρόνια διχοτομημένο ανάμεσα στο δυτικό που τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων Άσαντ και στο ανατολικό που ελέγχεται από τους αντάρτες. Το ανατολικό πολιορκείται από τις καθεστωτικές δυνάμεις από τον Ιούλιο και οι περίπου 250.000 κάτοικοί του βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και ηλεκτροδότηση.

Η κατάσταση είναι "ανησυχητική και τρομακτική", σχολίασε χθες το βράδυ ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Στίβεν Ο' Μπράιαν. Επιπλέον κανένα νοσοκομείο δεν λειτουργεί (στην περιοχή) και "τα αποθέματα των τροφίμων έχουν σχεδόν εξαντληθεί". "Πρόκειται για μία αργή κάθοδο στην κόλαση", σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Μπετίνα Λούσερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου