Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 29, 2016

Πώς θα βάλεις το ουράνιο τόξο στο τραπέζι σου;



Θέλεις να φτιάξεις μια σαλάτα που να είναι θρεπτική, γευστική, γρήγορη στην παρασκευή της αλλά ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακή; Διάλεξε ωμά ή και βραστά λαχανικά στα χρώματα του ουράνιου τόξου και τοποθέτησέ τα με τη σειρά που εμφανίζονται σε αυτό το χρωματικό υπερθέαμα της φύσης.
Ποια είναι τα χρώματα

Τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το μπλε, το λουλακί (μπλε-μοβ) και το βιολετί (μοβ).
Μια ιδέα για τη σαλάτα

Θα χρειαστείς:

2 ντομάτες (ή 4 ραπανάκια)

1 μεγάλο καρότο

1 παντζάρι (ωμό ή βραστό)

Μια κίτρινη πιπεριά

Μια πράσινη πιπεριά

Μερικές μαύρες ελιές

Μοβ λάχανο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβεις ή τρίβεις στον τρίφτη τα λαχανικά και τα τοποθετείς στη σαλατιέρα με την εξής σειρά: πρώτα τις ντομάτες ή τα ραπανάκια, μετά το καρότο, την κίτρινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, τις ελιές, το παντζάρι και τέλος το μοβ λάχανο.

Επίσης, την κίτρινη πιπεριά μπορείς να αντικαταστήσεις με κομμάτια από κίτρινο τυρί και την πράσινη με οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό (μαρούλι κ.ά).

Στη συνέχεια περιχύνεις τη σαλάτα με τη γαλλική σάλτσα.
Πώς θα φτιάξεις τη γαλλική σάλτσα

Θα ανακατέψεις 150 ml παρθένο ελαιόλαδο, 50 ml μηλόξιδο ή μπαλσάμικο, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μείγμα από αρωματικά βότανα της αρεσκείας σου και μισό κουταλάκι μουστάρδα.

Φυσικά, με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και εντυπωσιακή φρουτοσαλάτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου