Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 24, 2016

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ - ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ «ΝΤΥΘΟΥΝ» ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ - Πλησιάζει το πολικό ψύχος από τη Ρωσία - Ποιες περιοχές θα πλήξει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ - ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ «ΝΤΥΘΟΥΝ» ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ

Με χιόνια και δριμύ ψύχος θα μας αποχαιρετήσει ο Νοέμβριος για να μπει ο Δεκέμβριος καθώς
ψυχρές αέριες μάζες καταφθάνουν από την Σιβηρία – Οι μέχρι στιγμής προβλέψεις κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις και στην Αθήνα.

Την επόμενη -και τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου- αναμένεται να φτάσει στη χώρα ο χιονιάς καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες της Αρκτικής θα εισέλθουν στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά (Μαύρη Θάλασσα), με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.




Σύμφωνα με το Greek-weather.org, φαίνεται ότι θα χιονίσει αρκετά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θράκης, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της ανατολικής Ηπείρου, της βόρειας κυρίως Θεσσαλίας, αλλά και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής ορεινής και ημιορεινής Πελοποννήσου.

Βάση του τελευταίου «τρεξίματος» των μοντέλων πρόβλεψης καιρού, λιγότερες χιονοπτώσεις φαίνεται να δέχονται οι πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ θα σημειωθεί και ισχυρός παγετός με θερμοκρασίες που στην ορεινή και ημιορεινή ηπειρωτική χώρα, δεν αποκλείεται να πέσουν και στους -20 βαθμούς Κελσίου.



Μία τέτοια ψυχρή εισβολή είναι σπάνια γι' αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε, με το βαρύ χειμώνα να μπαίνει από νωρίς φέτος.



Το φαινόμενο ίσως έχει και συνέχεια μέσα σ



ο πρώτο μισό του Δεκέμβρη μιας και τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού θέλουν διαδοχικές ψυχρές εισβολές και μετά τις 3-4 Δεκεμβρίου.



Στην Αττική, σύμφωνα πάντα με το Greek-weather.org, περισσότερες πιθανότητες για χιονοπτώσεις έχουν οι περιοχές του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Πεύκης, της Αγίας Παρασκευής, των Θρακομακεδόνων, της Κηφισιάς, του Γαλατσίου, του Αμαρουσίου, αλλά και του Χολαργού και του Χαλανδρίου. Σε αυτές τις περιοχές φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα ως και 70-75% για να χιονίσει και γενικότερα να πέσουν νιφάδες.

Οι πιθανότητες για χιόνι στο κέντρο της Αθήνας είναι μικρότερες αλλά μπορεί και εκεί οι κάτοικοι να δουν τις πρώτες νιφάδες της χρονιάς!


Σε κάθε περίπτωση, οι μετεωρολόγοι εμφανίζονται ακόμα επιφυλακτικοί στις προβλέψεις τους για το πολικό αυτό ψύχος που πλησιάζει και την ένταση με την οποία θα «χτυπήσει» την Ελλάδα, καθώς βρισκόμαστε αρκετές ημέρες πριν την έλευσή του.

Δείτε ΕΔΩ τι απάντησε ο Τάσος Αρνιακός στην ερώτηση αν έρχονται χιόνια στην Αθήνα
Πού θα το... στρώσει για τα καλά

Πάντως, σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού, είναι πιθανό να στρώσει χιόνι ακόμα και 10 εκατοστών, σε τμήματα της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 300-400 μέτρα, της ανατολικής Θεσσαλίας πάνω από τα 500-600 μέτρα και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 500-600 μέτρα, ενώ φαίνεται να το στρώνει και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Πελοποννήσου πάνω από τα περίπου 700-800 μέτρα.

xioni6 copy

Σε νομούς όπως της Φλώρινας, της Κοζάνης, της Καστοριάς, των Γρεβενών, της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας αλλά και της Ευβοίας, φαίνεται χιονόστρωση σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 400-500 μέτρων, με πιθανότητα που αγγίζει και το 70-75%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου