Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 23, 2016

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ εξαγόρασαν Ευρωβουλευτές...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nikos Roussis
Από αύριο, ψάχνω για ...νταλίκες.
Οταν, λοιπόν, εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, επρόκειτο να συζητηθεί η έναρξη των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ, όλες οι «διπλωματικές πένες» της εποχής προδίκαζαν ότι...
η Ευρωβουλή αποκλείονταν να συναινέσει με την ψήφο της, σε απόφαση να θεωρηθεί η Τουρκία υποψήφιο προς ένταξη μέλος στην ΕΕ, μ’ όση κονόμα για τους γείτονες αυτό συνεπάγονταν.
Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών εμφανίζονταν αποφασισμένη στα «γκάλοπ» και στα δημοσιογραφικά γκαλά, να μην επιτρέψει σε μία ...ανατολική χώρα, να πάρει το χρίσμα της υπό ένταξης χώρας στην ΕΕ και εγώ, το προηγουμενο βραδάκι, κάνοντας μια βόλτα έξω από το κτίριο του ευρωκοινοβουλίου, είδα παρκαρισμένες γύρω στις πέντε τούρκικες νταλίκες και ένα σωρό τούρκους να κουβαλάνε, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο κάτι τεράστια χαρτόκουτα.
Ανήσυχο πνεύμα, από τότε, προσπάθησα να μαθω τι ακριβως περιείχαν αυτές οι κούτες και για ποιούς προορίζονταν....
Από το πρωτόκολλο της Ευρωβουλής με διαβεβαίωσαν ότι οι κούτες, περιείχαν ...δίσκους με «κομμάτια» κλασικής μουσικής, εκτελεσμένα όμως από την τουρκική συμφωνική ορχήστρα, οι οποίες παραδόθηκαν σ’ όλους τους τότε ευρωβουλευτές, σε μία διπλωματική προσπάθεια της Τουρκίας να τους πείσει ότι, στην τουρκική κουλτούρα υπάρχει ευρωπαϊκό υπόβαθρο.
Ρε τους μπαγάσηδες, σκέφθηκα και πήγα απρόσκλητος να δώ τον τότε ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και παλιό μου διευθυντή στον Οικονομικό Ταχυδρόμο Γιάννη Μαρίνο στο γραφείο του για να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες και τον βρήκα σε ...άθλιο χάλι.
Είμαι υποχρεωμένος, μου είπε, αύριο να το καταγγείλω στην Ολομέλεια.
«Μέσα σε μία απ’ αυτές τις κούτες που άφησαν και στο δικό μου γραφείο, εκτός από τους δίσκους κλασικής μουσικής της τουρκικής συμφωνικής ορχήστρας, υπάρχουν και δύο τίτλοι ιδιοκτησίας οικοπέδων στα ...κατεχόμενα της Κύπρου»
Εγώ είδα τα χαρτιά, έστειλα το ρεπορτάζ μου την ίδια ώρα στα «ΝΕΑ» που δούλευα τότε, αυτός το κατήγγειλε στην Ολομέλεια την επόμενη μέρα αλλά, με ψήφισμα του το Ευρωκοινοβούλιο, αποφάσισε να θεωρηθεί η Τουρκία υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και ν’ αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, με την συνεπαγόμενη καταβολή, από τότε μέχρι τώρα, των προβλεπόμενων κονδυλίων.
Κάτι ανάλογες ιαχές, περί του καθεστώτος Ερντογάν και της αναγκαιότητας να διακοπούν οι σχετικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία για την ένταξη της στην ΕυρωπαΪκή Ενωση, ακούγονται και σήμερα.
Φαίνεται δε ότι, μαζί με τους Αυστριακούς ευρωβουλευτές και τους ξενοφοβικούς της Λεπέν, που υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις, τάσσονται και άλλοι ευρωβουλευτές του λεγόμενου και ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου.
Ολα δε συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι μεθαύριο η Ολομέλεια της Ευρωβουλής θ’ αποφασίσει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία διότι δεν σέβεται τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και να διακοπούν οι προενταξιακές της διαπραγματεύσεις.
Γι’ αυτό λέω....
Από αύριο ν’ αρχίσω να ψάχνω για τούρκικες νταλίκες έξω από το Ευρωκοινοβούλιο και να διερευνησω το περιεχόμενο τους και σε ποιούς θα επιδοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου