Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 29, 2016

Φωτογραφική περιήγηση σε μια πόλη-φάντασμα στην Ιταλία!



Το Apice ήταν μια πόλη γεμάτη ζωή στην επαρχία Μπενεβέτο και η καθημερινότητα κυλούσε κανονικά όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε πόλη. Παραδοσιακά σπίτια, σοκάκια, όμορφες πλατείες και μια επαρχιακή πόλη που την αγαπούσαν όχι μόνο οι κάτοικοί της αλλά και οι επισκέπτες που την προτιμούσαν για μια απόδραση τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο ένας σεισμός έμελλε να αλλάξει τα πάντα σε μια στιγμή.



Στις 23 Νοεμβρίου 1980 η πόλη ταρακουνήθηκε πολύ και το αποτέλεσμα εκτός από χαλάσματα ήταν τουλάχιστον 2.500 νεκροί, 8.000 τραυματίες και 250.000 άστεγοι. Σε Ξαφνικά η πόλη άλλαξε και έμοιαζε βομβαρδισμένη ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ξανά όπως πριν. Έτσι οι κάτοικοι την εγκατέλειψαν αφήνοντας πίσω τους τα πάντα δημιουργώντας το “νέο Apice” από την αρχή. Ο φακός του φωτογράφου απαθανάτισε πρόσφατα διάφορες γωνιές της εγκαταλειμμένης πόλης παρουσιάζοντας τη γοητευτική της εγκατάλειψη…















πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου