Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 25, 2016

Λαφαζάνης: Η ευρωζώνη πνέει τα λοίσθια - Η Ελλάδα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για εθνικό νόμισμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Στο δημοψήφισμα ο Ρέντσι κινδυνεύει και εάν χάσει θα πάει σε εκλογές και οι δυνάμεις που θα νικήσουν σε αυτές τις εκλογές είναι υπέρ της
λιρέτας. Θέλουν επιστροφή της Ιταλίας στο εθνικό της νόμισμα. Εδώ μην κοιτάτε που το θεωρούμε κατάρα, στην Ιταλία το θεωρούν ευλογία"


Στους φόβους διάλυσης της ευρωζώνης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και στον Αντώνη Κουμιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: "Η Ευρωζώνη πνέει τα λοίσθια και μπορεί να δούμε στο επόμενο διάστημα την ευρωζώνη να διαλύεται. Διότι, ήδη στο δημοψήφισμα που γίνεται στις 4 Δεκέμβρη στην Ιταλία, ο Ρέντσι κινδυνεύει να το χάσει και εάν το χάσει το δημοψήφισμα αυτό, ασφαλώς θα οδηγηθεί υποχρεωτικά περίπου σε εκλογές και στις εκλογές θα συντριβεί. Και οι δυναμείς που θα νικήσουν σε αυτές τις εκλογές είναι υπερ της λιρέτας. Θέλουν την επιστροφή της Ιταλίας στο εθνικό της νόμισμα. Εδώ μην κοιτάτε που το θεωρούμε κατάρα, στην Ιταλία το θεωρούν ευλογία, μιλάμε για την μεγάλη πλειοψηφία του ιταλικού λαού. Όπως αντίστοιχα κινήματα υπάρχουν και στη Γαλλία, για να μη μιλήσω για τη Βρετανία, η οποία ήδη δραπέτευσε, όχι από το νόμισμα μόνο αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ξέρετε, εάν η Ιταλία λάβει απόφαση να φύγει από το ευρώ, το ευρώ δεν υφίσταται, το ευρώ διαλύεται, η ευρωζώνη θα τελειώσει. Και η Ελλάδα θα πρέπει ήδη να προετοιμάζεται. Και τώρα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για να περάσει στο εθνικό νόμισμα και αυτό ανεξάρτητα εάν ήταν δική μας επιλογή, διότι μπορεί οι εξελίξεις και οι συνθήκες να το φέρουν έτσι που να υποχρεωθούμε".

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου