Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 28, 2016

Πού ζουν οι πιο ψηλοί άντρες και οι πιο ψηλές γυναίκες του πλανήτη;


Η Ευρώπη κερδίζει ξεκάθαρα στον παγκόσμιο διαγωνισμό των χωρών με τους πιο ψηλούς άντρες και πιο ψηλές γυναίκες. Καταλαμβάνει τις 10 πρώτες θέσεις και καμαρώνει κοιτάζοντας τους άλλους… αφ΄ υψηλού.

Αντίθετα, σε μειονεκτική θέση βρίσκονται οι άντρες που ζουν στο ανατολικό Τιμόρ, αφού δεν ξεπερνούν το 1,60 μ., και οι γυναίκες από τη Γουατεμάλα που μόλις και μετά βίας φτάνουν το 1,50 μ.

Αυτά τα στοιχεία προέκυψαν από τη μεγάλη ανάλυση με αντικείμενο τη διακύμανση του ύψους σε 187 χώρες από το 1914 έως σήμερα, που πραγματοποίησαν σχεδόν 800 επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Οι ψηλοί κατοικούν στον Βορρά

Αν λοιπόν ψάχνεις τον ψηλότερο άντρα, θα τον βρεις στην Ολλανδία, που έχει παγκοσμίως τα πρωτεία την τελευταία 25ετία. Εκεί το μέσο ύψος των αντρών είναι 1,83 μέτρα.

Αν θέλεις την ψηλότερη γυναίκα (με μέσο ύψος 1,70μ.), θα χρειαστεί να πεταχτείς ως τη Λετονία.

Μετά την Ολλανδία, οι επόμενοι ψηλότεροι άντρες βρίσκονται στις παρακάτω χώρες:

Βέλγιο, Εσθονία, Λετονία, Δανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σερβία, Ισλανδία και Τσεχία.

Και οι ψηλότερες γυναίκες, μετά τις Λετονές, είναι στις εξής χώρες:

Ολλανδία, Εσθονία, Τσεχία, Σερβία, Σλοβακία, Δανία, Λιθουανία, Λευκορωσία και Ουκρανία.
Ποιοι πήραν το περισσότερο μπόι

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της ανάλυσης, στη διάρκεια των 100 ετών οι άνδρες από το Ιράν και οι γυναίκες από τη Νότιο Κορέα ψήλωσαν περισσότερο από τους άλλους λαούς προσθέτοντας κατά μέσον όρο 16 και 20 εκατοστά, αντίστοιχα, στο μπόι τους.

* Πληροφορίες από: livescience.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου