Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 29, 2016

ΤΡΟΜΟΣ στους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!Περιμένουν ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ…



Το CNN Turk μετέδωσε τις πληροφορίες που θα σας μεταφέρουμε. Σύμφωνα λοιπόν με το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, επικαλούμενο Τούρκους σεσιμολόγους, η επιστημονική κοινότητα φοβάται για μεγάλο σεισμό 6-6,5 Ρίχτερ στη Σμύρνη.

Ο Τούρκος καθηγητής Ahmet Mete Işıkara, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκικής Ημισελήνου, το Φεβρουάριο του 2011 συνέταξε ένα χάρτη με τις περιοχές στην Τουρκία που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για πρόκληση μεγάλου σεισμού. Επιπρόσθετα δε, η τουρκική εφημερίδα Milliyet/13-6-2012 σε δημοσίευμα της ανέφερε τα εξής: «Ο καθηγητής Işıkara δήλωσε ότι δεν θα εκπλαγεί εάν μέχρι την 10-6-2013 εκδηλωθεί κάποιος σεισμός στην Τουρκία μεγέθους 6-6,9 ρίχτερ.

Επίσης το ίδιο ισχύει εάν μέχρι το 2015-2016-2017 εκδηλωθεί κάποιος σεισμός μεγέθους 7 ρίχτερ. Σύμφωνα με τον καθηγητή Işıkara, ως περιοχές υψηλού κινδύνου θεωρούνται οι: Tokat-Erzincan-Bingol-Elazig (7 ρίχτερ), Hatay (7 ρίχτερ), Σμύρνη (6 ρίχτερ), Marmara (6,5-7 ρίχτερ) και Gemlik (7 ρίχτερ).»


Πρέπει επίσης να τονιστεί πως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για το ενδεχόμενο σεισμού.

Αυτό όμως που πρέπει να μας ανησυχεί είναι το γεγονός πως, αν όντως γίνει στη Σμύρνη, σεισμός τέτοιου μεγέθους είναι σίγουρο πως θα πληγεί και η χώρα μας.

voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου