Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 24, 2016

ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ! Έκαναν ..."μπλε" τον (πρόεδρο των ΕΛ.ΠΕ.) Στ. Τσοτσορό...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Επίθεση ομάδας αγνώστων με ρίψη μπογιών δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Βόλο ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων Στάθης Τσοτσορός, κατά την διάρκεια διάλεξης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Διοίκηση σε περιόδους αβεβαιότητας: Ο ενεργειακός τομέας κατά τη μετάβαση στη μετα-πετρελαϊκή εποχή».
Ο κ. Τσοτσορός ήταν καλεσμένος προκειμένου να μιλήσει σε...μεταπτυχιακούς φοιτητές για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, στο κτίτιο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Νεάπολη Βόλου.
Μπογιές, από τους άγνωστους οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της παγκοσμιοποίησης, δέχθηκαν και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος καθώς και ο Λέκτορας Γιώργος Σταμπουλής.

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απερίφραστη καταδίκη μας στη φασιστικού χαρακτήρα επίθεση ομάδας τραμπούκων σε βάρος του καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Σταμπουλή και του καλεσμένου στο μάθημα του, Στάθη Τσοτσορού, ο οποίος είναι πρόεδρος των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια).
Είναι απίστευτο το ότι αυτή η κατάπτυστη ενέργεια συνέβη στη διάρκεια μεταπτυχιακού μαθήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι αδιανόητο ότι μια φασιστική ομάδα καταλύει με βάρβαρο τρόπο το Πανεπιστημιακό άσυλο και διακόπτει μια ακαδημαϊκή λειτουργία.
Η δημόσια ζωή της πόλης μας, οι εκδηλώσεις και η λειτουργία του πανεπιστήμιου, δεν μπορούν να είναι όμηροι των διαθέσεων κάθε φασιστικής ομάδας που θέλει να επιβάλει την αυθαιρεσία της με την βία.
Καλούμε κάθε θεσμό της κοινωνίας, κάθε μαζικό φορέα της πόλης μας, κάθε δημοκρατικό πολίτη να υψώσουν τείχος προστασίας της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Δεν θα περάσει ο φασισμός, δεν πρέπει η δημοκρατική κοινωνία του Βόλου να επιτρέψει να γυρίσουμε σε εποχές ζούγκλας, όπου φασιστικές συμμορίες τρομοκρατούν την δημόσια ζωή και καταλύουν τη λειτουργία του πανεπιστήμιου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου