Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 28, 2016

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ
                                                    ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Όλοι εμείς που βλέπουμε καθημερινά να «ψαλιδίζουν» τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας, έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.

Σήμερα υπάρχει αρκετή πείρα στους εργαζόμενους!
Είναι αλήθεια ότι δοκιμάστηκαν μια σειρά επιλογές που υποτίθεται πως θα έδιναν λύση στα λαϊκά προβλήματα ή έστω θα ανέκοπταν τη σφοδρή επίθεση των επτά τελευταίων χρόνων. Εναλλάχθηκαν κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων. Έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ζήσαμε τη φαρσοκωμωδία της «σκληρής διαπραγμάτευσης». Η αντιλαϊκή επίθεση δεν ανακόπηκε, αντίθετα δυνάμωσε, γιατί παραμένουν οι αιτίες που γεννούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Κανένας συμβιβασμός! Καμία απογοήτευση! Η οργή και η αγανάκτηση απέναντι στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης χρειάζεται να μετατραπεί σε δύναμη αγώνα, με οργάνωση στα σωματεία, με  ενότητα των εργαζομένων και λαϊκή συμμαχία. Εδώ βρίσκεται η λύση και η προοπτική. Κάθε δρόμος προς τα πίσω πρέπει να κλείσει οριστικά.
Αγώνας τώρα για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης!
Αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Αγώνας για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!
  • Με το ΣΥΡΙΖαίικο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» όπου «οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες μέρες που πρόκειται να έρθουν».
  • Με την πολιτική της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που «ματώνει» το λαό για να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα, κίνητρα και φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Με τις κάλπικες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και ΝΔ, ενώ όλοι μαζί έχουν ψηφίσει τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Με κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» αποδεικνύεται ότι το κράτος έχει συνέχεια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και για αυτόν το λόγο αξιοποιούνται και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Αξιοποίησε τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ψήφισε με κριτήριο όλα όσα αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματά σου.
Είναι γνωστό ότι το θεσμικό – νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων και της πολιτικής που χαράσσουν κάθε φορά το κράτος και οι κυβερνήσεις, κινείται στα πλαίσια του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Πλειοψηφία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, αφού τα 3 από τα 5 μέλη είναι διορισμένα.
Οι αιρετοί που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ ΟΤΑ που στήριξε το ΠΑΜΕ, έδωσαν τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, ενημέρωσαν, αποκάλυψαν, υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντεργατικές αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών.
Δεν έχουν καμία δέσμευση απέναντι σε καμιά διοίκηση, δε λειτουργούν στη βάση προσωπικών εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών.
Δεν υπηρέτησαν από κανένα πόστο και με κανένα τρόπο τις αντιλαϊκές πολιτικές καμιάς κυβέρνησης, δεν τους συνδέει κανένας ομφάλιος λώρος με αυτές.
Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η μόνη δύναμη που λέμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Όλες οι άλλες δυνάμεις θεωρούν δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική και τους νόμους που διέπουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο τους. Γι' αυτό εξάλλου στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων κατεβαίνουν μαζί, σε ενιαία ψηφοδέλτια. Οι αιρετοί όλων των άλλων δυνάμεων έχουν «αποδεχτεί» την αξιολόγηση και έχουν γίνει αξιολογητές, αφού βάζουν κανονικά βαθμό στους υποψήφιους διευθυντές και προϊσταμένους που κρίνονται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Έχουν εγκρίνει μαζί με τα διορισμένα μέλη όλους τους αντεργατικούς Οργανισμούς των Δήμων, που αποδέχονται την κατάργηση θέσεων και αρμοδιοτήτων, τις κουτσουρεμένες παροχές στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα γενικότερα.
Βασικό κριτήριο ψήφου και για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια,  κατά τη γνώμη μας, είναι ποιο κίνημα μπορεί να αντιπαλέψει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.
Κίνημα που αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους ή κίνημα που παλεύει να τους ανατρέψει, μέσα και έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια;
Κίνημα που «αναθέτει» τάχα στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα ή κίνημα που παλεύει για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα;
Κίνημα που θα αποδέχεται τον νέο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τον Ελεγκτή Νομιμότητας, το Οικονομικό Παρατηρητήριο και όλο το ισχύον αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που έχει επιβληθεί στους Δήμους για την ενίσχυση της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων ή κίνημα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Κίνημα που να παλεύει κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων ή κίνημα που σπέρνει αυταπάτες για μια «άλλη, καλή» αξιολόγηση, στα πλαίσια του κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, όπως προτείνουν  από κοινού η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ.
Κίνημα που θα παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, για καθολική κοινωνική ασφάλιση, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ή κίνημα που υπηρετεί τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, που σημαίνει τσακισμένα μεροκάματα, φοροληστεία, φτώχεια για το λαό και τεράστια κέρδη για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια;
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Έχεις πείρα από τη στάση των υπόλοιπων συνδικαλιστικών δυνάμεων.
Οι πλειοψηφίες παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι αιρετοί τους αποδέχονται όλο το πλαίσιο της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής, που γεννά φτώχεια και μνημόνια, που τσακίζει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Αυτό το γεγονός καθορίζει τη στάση τους και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια:

Έχεις αρκετή πείρα και  δύναμη! Αξιοποίησέ την!
Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

                                      Ψήφισε – στήριξε                                                 Οκτώβρης 2016Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου