Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 19, 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Με αφορμή περιστατικά πλαστών ασφαλιστηρίων που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, η Αστυνομία δίνει χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουμε για να μην πιαστούμε… κορόιδα!
Έτσι, προτρέπει τους πολίτες:

– Να ζητάτε πάντοτε την απόδειξη πληρωμής των ασφαλίστρων.

– Να εξετάζουν οπτικά και με ιδιαίτερη προσοχή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τυχόν ενδείξεις παραποίησης.

– Σε περιπτώσεις αμφιβολιών να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Πληροφοριών στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx, όπου μπορούν να ελέγξουν την εγκυρότητα του συμβολαίου, με την καταχώρηση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του οχήματος. Εναλλακτικά, να επικοινωνούν τηλεφωνικά απευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρείες και να ζητο



ύν την επαλήθευση της εγκυρότητας του συμβολαίου,

– Να απευθύνονται στις αστυνομικές Αρχές σε περιπτώσεις αμφιβολιών ή διαπίστωσης της μη εγκυρότητας του ασφαλιστήριου συμβολαίου τους.

Πως δρουν οι επιτήδειοι

Η Αστυνομία επισημαίνει ότι οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου να παραπλανήσουν τους υποψήφιους πελάτες και να τους προμηθεύσουν με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια του οχήματος τους.
Συγκεκριμένα:

– Μέσω της ψηφιοποίησης ενός έγκυρου συμβολαίου, προχωρούν στην αντικατάσταση των αρχικών στοιχείων με άλλα (μετατροπή αριθμού κυκλοφορίας, στοιχείων ταυτότητας, περίοδο ασφάλισης κ.ά.).

– Εκτυπώνουν το επεξεργασμένο συμβόλαιο και εισπράττουν τα χρήματα από τον ανυποψίαστο πελάτη, χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να παραδίδουν αποδείξεις είσπραξης χρημάτων.

– Σε περιπτώσεις εμπλοκής του οχήματος σε τροχαίο ατύχημα, προσπαθούν να αποτρέψουν την αστυνομική συνδρομή και προτρέπουν τους πελάτες τους, να προχωρήσουν σε ιδιωτική διευθέτηση της προκληθείσας ζημίας.

Αποτέλεσμα αυτής της παραβατικής δραστηριότητας είναι οι ανυποψίαστοι πολίτες αφενός μεν να ζημιώνονται οικονομικά, αφετέρου δε να κινδυνεύουν με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, που σχετίζονται με την χρήση πλαστού ασφαλιστήριου συμβολαίου του οχήματος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου