Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Η Καλιφόρνια ετοιμάζεται για Μέγα-σεισμό;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Οι γεωλόγοι πράγματι έχουν διαπιστώσει ότι, δύο ρήγματα συνδέονται βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, δημιουργώντας έναν νέο κίνδυνο, για τους σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωπους που ζουν στο Bay Area. 1.200 άτομα πήραν μέρος στην άσκηση για Μέγα-σεισμό,στις 17 Νοεμβρίου 2016. Την επομένη, εκατοντάδες επιστήμονες, μηχανικοί και οι πολιτικοί συγκεντρώθηκαν στο Λος Άντζελες για να συζητήσουν για τον επόμενο μεγάλο σεισμό.
Η άσκηση την Πέμπτη,προέβλεπε σεισμό 7,8 ρίχτερ που χτυπά την Καλιφόρνια. Ατομα από την εθνική φρουρά εκπαιδεύτηκαν για το πως να βγάλουν κόσμο από ανελκυστήρες (ασανσέρ)ενώ ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί αναζητά πιθανόν επιζώντες.Η Καλιφόρνια ετοιμάζεται για Μέγα-σεισμό.
Η Καλιφόρνια ετοιμάζεται για Μέγα-σεισμό. - Εικόνα1

Αυτά τα ακραία σενάρια θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν πραγματικότητα,αφού οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι δύο από τα πιο επικίνδυνα ρήγματα της χώρας — κάποτε πίστευαν ότι είναι τουλάχιστον δύο μίλια χώρια — στην πραγματικότητα συνδέονται, δημιουργώντας μια τεράστια περιοχή μήκους 118-μίλια. Το ρήγμα του Hayward συναντά το το ρήγμα του Rogers Creek στα ρηχά νερά του κόλπου του Σαν Πάμπλο, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.Αυτά τα δύο ρήγματα μαζί, μπορούν να δώσουν σεισμό μεγαλύτερο από 7,4 ρίχτερ. Ετοιμαστείτε.

Οι λαοί στην περιοχή του κόλπου πρέπει να προετοιμαστούν για έναν ισχυρό σεισμό! Το 1906, ο σεισμός του Σαν Φρανσίσκο ισοπέδωσε ολόκληρες γειτονιές, σκοτώνοντας χιλιάδες άτομα. Το 1989, ο σεισμός στο Loma Prieta σκότωσε 63 άνθρωπους και προκάλεσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ζημιές. Η συνεχιζόμενη έρευνα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα αυτά τα δύο ρήγματα και τις ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν.
http://strangesounds.org/2016/11/california-megaquake-will-be-more-damaging-than-hurricane-katrina-preparedness.html


ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου