Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Βασάνισαν αγριογούρουνο και ανέβασαν το βίντεο στο facebook


Οι κυνηγοί δεν αρκέστηκαν στο να πυροβολήσουν το άτυχο άγριο ζώο. Το έσερναν από τα πόδια, το κλωτσούσαν με όλη τους τη δύναμη και του εκσφενδόνισαν μια μεγάλη πέτρα στο κεφάλι. Φρόντισαν δε να αναρτήσουν το αποκρουστικό τους έργο στο facebook


Τρεις κυνηγοί που προέρχονται πιθανότατα από την Ελασσόνα Λάρισας, βασάνισαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο ένα αγριογούρουνο και ανάρτησαν τα έργα τους στο facebook. Σε βίντεο που ανέβασε ένας εξ αυτών στο λογαριασμό του φαίνεται το ζώο, αφού έχει δεχτεί σφαίρα να σύρετε από τα πόδια από έναν εκ των κυνηγών, με τους άλλους δύο να το κλωτσούν και να το χτυπούν γελώντας.
 
Οι άνδρες δεν αρκούνται όμως σε αυτό το βασανιστήριο. Στη συνέχεια του βίντεο, ένας εκ των δραστών σηκώνει μια μεγάλη πέτρα ψηλά και την εκτοξεύει στο κεφάλι του απροστάτευτου ζώου. Το βίντεο, που αποτελεί στοιχείο εγκληματικής ενέργειας και οι πράξεις που καταγράφονται σε αυτό διώκονται ποινικά, έχει σταλεί από την ιστοσελίδα Zoosos.gr στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 
Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως οι κυνηγοί βασανίζουν αδίστακτα τα θηράματα τους κάτι που η νομοθεσία περί θήρας αλλά και ο νόμος 4039/2012 ξεκάθαρα απαγορεύει. Θυμίζουμε επίσης ότι το διοικητικό πρόστιμο για τον βασανισμό ή την θανάτωση ενός ζώου είναι 30.000 ευρώ και αυτό βεβαιώνεται από την Αστυνομία χωρίς καν να γίνει η δίκη.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:09
00:13

kinigosfacebookagriogourounovasanismos-3
kinigosfacebookagriogourounovasanismoskare-kare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου