Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

H Goody's πάει Κίνα!


Πότε ανοίγει το πρώτο κατάστημα, ποια τα επόμενα βήματα της Goody's στην Ελλάδα

Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει η περιπέτεια της Goody's στην αγορά της Κίνας καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εστίασης της Vivartia κ. Θανάσης Παπανικολάου αναμένεται μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2017 να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον τοπικό συνεργάτη και μέχρι το τέλος Ιουνίου της ίδιας χρονιάς να έχει ανοίξει το πρώτο κατάστημα.


Το ταξίδι της Goody's στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου είχε ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια όμως "κόλλησε" στις δικαστικές αίθουσες για περισσότερο από ένα χρόνο καθώς υπήρχε τοπική εταιρεία, άσχετη με το αντικείμενο, η οποία έκανε χρήση του σήματος Goody's στην κινεζική αγορά.


Η εταιρεία που έχει αναλάβει το master franchise της Goody's για την αγορά της Κίνας δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του real estate και στόχος είναι τα πρώτα καταστήματα να ανοίξουν σε τέσσερις πόλεις άνω των 10 εκατ. κατοίκων. Λόγω της ιδιαιτερότητας της αγοράς όπως ανέφερε ο κ. Παπανικολάου το 20% του μενού θα είναι διαφοροποιημένο.Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε εκδήλωση το μεσημέρι της Τετάρτης όπου παρουσιάστηκε το νέο πρότυπο κατάστημα στην Πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για ένα εστιατόριο το οποίο συγκεντρώνει αρκετές καινοτομίες τις οποίες αναμένεται να ακολουθηθούν σύντομα και σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας. Όπως ανέφερε ο κ. Παπανικολάου «το νέο κατάστημα Goody’s Burger House στο Σύνταγμα, σηματοδοτεί μία νέα εποχή στο χώρο της εστίασης, υλοποιώντας το όραμα της Goody’s για πρωτοπορία και καινοτομία. Η εταιρεία, παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, συνεχίζει να επενδύει σταθερά στην Ελλάδα, επιλέγοντας κομβικά σημεία, αναδεικνύοντας την επιχειρηματική και εμπορική της δυναμική και ενισχύοντας παράλληλα σημαντικά την ηγετική της παρουσία στον κλάδο.»


Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία δύο αντίστοιχων καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και η επέκταση της σε πόλεις της περιφέρειας και σε τουριστικά σημεία μέσω ενός πιο μικρού και λειτουργικού καταστήματος. Σήμερα η Goody's διαθέτει 125 καταστήματα στα οποία απασχολούνται πάνω από 2.000 εργαζόμενοι και εξυπηρετούνται περισσότεροι από 100.000 πελάτες ημερησίως. Το νέο μοντέλο καθώς και οι ανακαινίσεις είχαν σαν αποτέλεσμα ο κλάδος εστίασης της Vivartia (Goody's, Everest, Flocafe, La Pasteria) να αναμένεται να παρουσιάσει κερδοφορία φέτος μετά από μία σειρά ζημιογόνων χρήσεων ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 170. εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου