Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 18, 2016

Ποιο iPhone 8; Δείτε τι θα μπορούν να κάνουν τα νέα γυαλιά που σχεδιάζει η Apple!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...post-feature-image



O CEO της Apple, Tim Cook, έχει δηλώσει επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα πως η εταιρεία ποντάρει στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR), η οποία θεωρεί πως θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από ότι η τεχνολογία Virtual Reality – VR. Έτσι, δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει νέο wearable προϊόν μετά το Apple Watch το οποίο δεν είναι άλλο από “έξυπνα γυαλιά” με υποστήριξη τεχνολογίας Augmented Reality:

The glasses may be Apple’s first hardware product targeted directly at AR, one of the people said. Cook has beefed up AR capabilities through acquisitions. In 2013, Apple bought PrimeSense, which developed motion-sensing technology in Microsoft Corp.’s Kinect gaming system. Purchases of software startups in the field, Metaio Inc. and Flyby Media Inc., followed in 2015 and 2016.
Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Tim Cook στο συνέδριο D11 του 2013:

Ενδιαφέρον παρουσίασε το κομμάτι που ο Cook αναφέρθηκε σε συσκευές όπως το Google Glass και τόνισε ότι η κατηγορία έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

«Υπάρχουν ορισμένα θετικά στο προϊόν. Είναι δύσκολο να δεις την πιθανότητα να έχει ευρεία αποδοχή». Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτές οι συσκευές θεωρούνται για την Apple ως μέρος της post-PC “επανάστασης” και κάτι μεγαλύτερο από απλά συσκευές υγείας.

«Δεν υπάρχει κάτι σπουδαίο εκεί έξω από όσο έχω δει. Δεν υπάρχει κάτι που θα πείσει ένα παιδί που δεν έχει φορέσει ποτέ γυαλιά ή βραχιόλι ή ρολόι ή οτιδήποτε να φορέσει ένα. Οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα να λυθούν σε αυτόν τον τομέα».

Ο Cook δεν απάντησε ξεκάθαρα στο αν η Apple θα μπει σε αυτή την κατηγορία αλλά σημείωσε ότι είναι ένα «πολύ σημαντικό κλαδί του δέντρου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου