Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 16, 2016

Πτώση UFO στον Άρη δείχνουν οι χάρτες της Google Earth

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Δεν πρόκειται για μια απλή φωτογραφία. Πρόκειται για υψηλής ανάλυσης θέαση, από τους χάρτες της Google Earth, που εντοπίζουν,
εμμέσως πλην όμως σαφώς, πτώση αγνώστου αντικειμένου κυκλικού σχήματος, (τύπου δίσκου), στην επιφάνεια του πλανήτη.


Ένα ακόμα εντυπωσιακό εύρημα εντοπίστηκε στον πλανήτη Άρη, σε ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια του πλανήτη, στην τοποθεσία Valles Marineris και στο φαράγγι Candor Chasma, που μας κάνει να αναρωτηθούμε για το αν πρόκειται πράγματι για πτώση ιπτάμενου αντικειμένου στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη ή απλώς για μια οφθαλμαπάτη.

Αυτή την φορά, όχι από κάποια φωτογραφία της NASA που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αλλά από τους ίδιους τους χάρτες της Google Earth στους οποίους ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση από τον υπολογιστή του.

Αυτό που μας κάνει μεγάλη εντύπωση είναι, όχι τόσο το ίχνος της πτώσης του αντικειμένου που φαίνεται να αφήνει στην επιφάνεια του πλανήτη, όσο το τέλεια διακριτό κυκλικό σχήμα του αντικειμένου που εμφανίζεται στο τέλος της πορείας της πτώσης, μισοθαμμένο κάτω από την επιφάνεια του Άρη.





Μπορείτε και μόνοι σας, πολύ απλά, να εντοπίσετε και να δείτε την εν λόγω θέαση στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Google Earth ή τo Google Earth pro. (Για όσους δεν το έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους, μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ: https://www.google.com/earth/).

Αφού απλά επιλέξετε πρώτα τον Άρη και όχι την Γη, (που εμφανίζεται αρχικά), βάλτε στην αναζήτηση τις συντεταγμένες, (το κείμενο ακριβώς όπως σας το παρουσιάζουμε εδώ: 6 25 42.73S 76 53 53.27W) και δείτε από μόνοι σας την παράξενη αυτή θέαση επεξεργάζοντας ταυτόχρονα τις παραμέτρους προβολής που εσείς θέλετε.

Μετρήστε από μόνοι σας το υποτιθέμενο ίχνος της πτώσης στην επιφάνεια, (περίπου 350 μέτρα), καθώς επίσης και την διάμετρο του κυκλικού αντικειμένου στο τέλος της διαδρομής του ίχνους, (περίπου 12 μέτρα). Παρατηρήστε επίσης, πως εμφανίζεται αμυδρά ένα επιπλέον ίχνος, μετά το





κυκλικό αντικείμενο και στην αντίθετη πλευρά του ίχνους της «πτώσης», που χάνεται μετά από περίπου 85 μέτρα.
Candor Chasma
Το Candor Chasma είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια στην τοποθεσία Valles Marineris στον Άρη. Δεν είναι σαφές πώς το φαράγγι σχηματίστηκε αρχικά. Μία θεωρία λέει ότι επεκτάθηκε και βάθυνε από τεκτονικές διεργασίες, ενώ μία άλλη λέει πως σχηματίστηκε από διάβρωση κάτω από την επιφάνεια του νερού που πιθανότατα υπήρξε στον Άρη.

Δείτε ένα εντυπωσιακό animation – flight πάνω από το νοτιοδυτικό τμήμα του Candor Chasma στον Άρη. Δημιουργήθηκε από την HiRISE DTM (Digital Terrain Model) της NASA με βάση την εικόνα των δεδομένων της:







ello.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου