Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 18, 2016

Το The Voice 'έφαγε' πακέτο στην τηλεθέαση



Πάμε Πακέτο και Συμμαθητές καταφέρνουν να διατηρήσουν τα μερίδια τηλεθέασης για Alpha και ΑΝΤ1, μην αφήνοντας χώρο για εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης στο talent show


Δεύτερη μέρα προβολής για το πολυδάπανο show του ΣΚΑΙ The Voice και τα νούμερα τηλεθέασης δεν μοιάζουν τόσο εντυπωσιακά όσο ο διεθνής τίτλος ενός τέτοιου τηλεοπτικού προϊόντος. Το κανάλι του Φαλήρου έχει ποντάρει πολλά στην "πετυχημένη συνταγή", η οποία πρέπει να θυμίσουμε πως όταν προβαλλόταν στον ΑΝΤ1 "χτυπούσε" 40αρια τηλεθέασης (ειδικά σε αυτόν τον πρώτο γύρο των Blind Audutions που έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κοσνεπτικά).





Αναλυτικά λοιπόν, το The Voice έμεινε πίσω από Alpha και ΑΝΤ1 στο πρώτο μέρος της προβολής του και σώθηκε εν μέρει από την άνοδο στο μερίδιο της τηλεθέασης μετά τις 11 το βράδυ. Η εκπομπή σημείωσε γενικό μέσο όρο 18.8%, την ώρα που το "Πάμε Πακέτο" έγραφε τηλεθέαση 29,3%. Στα νεανικά κοινά, το Voice κυμάνθηκε στο 22,8% παραμένοντας στο κοινό αυτό πίσω από τους Συμμαθητές του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα οι Συμμαθητές σημείωσαν τηλεθέαση 20.7% στις ηλικίες 15-44, βρίσκονταν όμως καθ' όλη τη διάρκεια της προβολής τους πιο ψηλά από το μουσικό show. Ούτε στην πρεμιέρα άλλωστε, η εκπομπή σημείωσε κάποια ιδιαίτερη δυναμική, αφού κατέγραψε 22,8% στο γενικό σύνολο και 20,7% στο νεανικό κοινό.

Ουσιαστικά, φαίνεται πως το πρόγραμμα του ΣΚΑΙ κρατιέται λίγο πιο ψηλά λόγω της διάρκειάς του και του μεριδίου τηλεθέασης που σημειώνει αργά το βράδυ, όταν ο ανταγωνισμός υποχωρεί. Μόνος λαβωμένος από την έλευση του The Voice μέχρι στιγμής, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που βλέπει την τηλεθέαση να υποχωρεί πέριξ του 15% και τις δύο μέρες προβολής του The 2night Show.
Μικρά καράβια, μεγάλες φουρτούνες

Να σημειώσουμε εδώ βέβαια πως φαίνεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν μπορεί να σηκώσει τόσο μεγάλες παραγωγές, ενώ όσες φορές έχει επιχειρήσει να περπατήσει στα βήματα "μεγάλων καναλιών", το αποτέλεσμα δεν τον έχει δικαιώσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, εκτός από το The Voice, η καθημερινή σειρά "Προδοσίες" που αν και προωθήθηκε με κάθε τρόπο "βούλιαξε" την απογευματινή ζώνη του σταθμού με αποτέλεσμα να καταλήξει το "μπαλάκι" από ώρα σε ώρα, στο πρόγραμμα του ΣΚΑΙ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός που μετά βίας ξεπερνά το 10% στην ημερήσια τηλεθέαση και δη στα νεανικά κοινά και ο οποίος βρίσκεται ακόμη και τη φετινή τηλεοπτική σεζόν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, πίσω από Alpha, ANT1, Star, αλλά και MEGA που παίζει στον αυτόματο, θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει πως μπορεί να φέρει εις πέρας μεγάλες παραγωγές και κυρίως να κάνει τον τηλεθεατή να γυρίσει την τηλεόραση στη συχνότητά του για κάτι άλλο, πέραν του ειδησεογραφικού περιεχομένου, στο οποίο τον είχε συνηθίσει.
Τα λάθη της επιλογής Coach

Όσο για το ίδιο το The Voice, η επιλογή του Γιώργου Καπουτζίδη μοιάζει ιδιαίτερα έξυπνη, καθώς ο δημοφιλής ηθοποιός έχει εμπειρία και μπορεί να σταθεί σε τέτοιου είδους show. Από την άλλη, η ομάδα των Coach δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, τουλάχιστον σε σύγκριση με εκείνη των Coach του ΑΝΤ1, για τον εξής λόγο. Σάκης Ρουβάς και Έλενα Παπαρίζου ανήκουν στην ποπ θα λέγαμε, με ελάχιστες διασταυρώσεις σε πιο λαϊκά κομμάτια (δεν εξετάζουμε εδώ το δίπολο εμπορικό, ποιοτικό), ενώ και οι Κωστής Μαραβέγιας και Πάνος Μουζουράκης συγκαταλέγονται στην ποπ σκηνή, χωρίς απλά να εμπίπτουν αν θέλετε στο dance κομμάτι της.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κριτής που να εκπροσωπεί το τεράστιο κομμάτι αυτού που λέμε "λαϊκό τραγούδι" (σε κάποιο σημείο το παραδέχτηκε και η ίδια η Παπαρίζου, όταν δεν πάτησε το κουμπί να γυρίσει η καρέκλα, επειδή η κοπέλα τραγουδούσε, ιδανικά κατά την καλλιτέχνη αλλά, λαϊκά), όπως ήταν εν μέρει ο Αντώνης Ρέμος, αλλά και η Δέσποινα Βανδή. Επιπλέον, κανείς από τους καλλιτέχνες δεν "ακουμπά" στο λεγόμενο έντεχνο, όπως συνέβαινε με την Μελίνα Ασλανίδου και φυσικά δεν προκύπτει η εναλλακτική πρόταση σε πιο R'n'B στιλ, που πρόσφερε ο Stavento.

Τέλος, ίσως θα ήταν πιο φρόνιμο ο Σάκης Ρουβάς να αναλάβει τα καθήκοντα του coach και όχι του παρουσιαστή, κάτι που έχει συνηθίσει από το παρελθόν, γιατί μοιάζει συχνά να καπελώνει τους συναδέλφους του, "να το παίρνει πάνω του" που λέμε, δημιουργώντας μια κάποια σύγχυση για το ρόλο που καλείται να υποδυθεί στην εκπομπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου