Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 06, 2022

Αμπελόκηποι, Ιούνιος 1984

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το 1984, στις 17 Ιουνίου, διεξήχθησαν στη χώρα μας οι Ευρωεκλογές. Ήταν η δεύτερη φορά που οι Έλληνες ψήφιζαν για ευρωβουλευτές,
μετά την είσοδο της χώρας μας στην -τότε- Ε.Ο.Κ, το 1981.Οι φωτογραφίες δείχνουν εικόνες από τους Αμπελοκήπους κατά την προεκλογική περίοδο, σε μια εποχή που το πολιτικό θερμόμετρο ανέβαινε στα ύψη με κάθε αφορμή. Κατά συνέπεια, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, τα πανό των κομμάτων και η αφισορρύπανση έκαναν πάρτυ!



Τέρμα Αμπελοκήπων (Θων) Ιούνιος 1984, επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Τα πανό των κομμάτων και οι αφίσες κάθε λογής, για τις Ευρωεκλογές, σε πραγματικό πανδαιμόνιο κακογουστιάς!



Κόσμος περιμένει το φανάρι στη συμβολή των Λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας.
Πίσω, το εστιατόριο του Κωστάρα.



Λεωφόρος Βασ. Σοφίας και Αλεξάνδρας.



Η οδός Φειδιππίδου, η οποία φυσικά δεν γλύτωσε από το προεκλογικό "στόλισμα".



Τα αυτοκίνητα στρίβουν προς την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από την Λεωφ. Βασ. Σοφίας.
Στο βάθος, η Φειδιππίδου.



Αμπελόκηποι - Θων, χωρίς προεκλογικά πανό, αλλά με τις τεράστιες διαφημιστικές ταμπέλες (ακόμα και τσιγάρων), που φιλοξενούσε το γωνιακό κτίριο κασταστημάτων. Τα αυτοκίνητα στρίβουν προς την οδό Φειδιππίδου, από τη Λεωφόρο Κηφισίας. Στο βάθος αριστερά, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας.





Κείμενο: Billy
Φωτογραφίες: Πάρις Παπαθεοδώρου
Αναρτήθηκε από τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό  Σύλλογο Κέντρου Αμπελοκήπων
Ανδημοσίευση από την ομάδα "ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ" (facebook)

1 σχόλιο: