Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 16, 2021

Αυτά είναι τα κορυφαία ελληνικά φαγητά σύμφωνα με το BBC


Δέκα από τα αγαπημένα μας φαγητά εκθειάζονται από τον ταξιδιωτικό συντάκτη Alexis Averbuck στο site Good Food, που ανήκει στον ευρύτερο όμιλο...
του BBC, αναδεικνύοντάς τα ως τα κορυφαία της ελληνικής κουζίνας.

Μάλιστα, πρόκειται για εκείνα τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει έστω και μία φορά στην ζωή του ο επισκέπτης της χώρας μας, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι παρασκευάζονται από τις πιο αγνές πρώτες ύλες παγκοσμίως και ότι συνοδεύονται ιδανικά με ένα ποτηράκι ούζο! Καλή απόλαυση, λοιπόν!

Ταραμοσαλάτα

Τα κλασικά ορεκτικά ενός ελληνικού γεύματος πάντα περιλαμβάνουν τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα και φάβα. Ωστόσο, ο Alexis Averbuck ξεχωρίζει την κρεμώδη ταραμοσαλάτα –λευκή ή ροζ, με βάση πατάτας ή ψωμιού– με την βελούδινη υφή και την ιδιαίτερη γεύση της, περιχυμένη είτε με λίγο λάδι είτε με σταγόνες λεμονιού.

Λάδι & ελιές

Από τους πολυτιμότερους κρίκους στην αλυσίδα της μεσογειακής διατροφής, μαζί με τις ελιές, το ελληνικό ελαιόλαδο διαθέτει ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική και βιολογική αξία, με ιδιαιτέρως ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Ξεχωρίζει για το λαμπερό πράσινο χρώμα του, τη φρουτώδη γεύση (η λίγη πικρίλα μαρτυρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά στοιχεία) και το μοναδικό του άρωμα γι' αυτό και κατέχει ξεχωριστή θέση παγκοσμίως. Ο συντάκτης του άρθρου κάνει ιδιαίτερη μνεία στις ελιές θρούμπες και σε εκείνες που σερβίρονται σε άλμη, καθώς και στο ελαιόλαδο με το οποίο παρασκευάζονται όλα τα παραδοσιακά μας πιάτα.

Ντολμάδες

Η κάθε περιοχή της Ελλάδας και το κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, διαθέτει τον δικό του τρόπο παρασκευής των παραδοσιακών ντολμάδων. Με βασική πρώτη ύλη τα αμπελόφυλλα, σερβίρονται είτε γιαλαντζί (μόνο με ρύζι) είτε και με κιμά. Μάλιστα, ο Alexis Averbuck τονίζει ιδαίτερα το μοντέρνο twist τους με θυμάρι, άνηθο, μάραθο, ρίγανη και κουκουνάρια.

Μουσακάς

Αδιαμβισβήτητα για τους επισκέπτες της χώρας μας θεωρείται το "εθνικό" μας πιάτο. Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους μας, ο μουσακάς φιγουράρει πάντα ανάμεσα στις πρώτες θέσεις των επιλογών των τουριστών. Πώς να μην συμβαίνει άλλωστε κάτι τέτοιο όταν ο γευστικός συνδυασμός της σωταρισμένης μελιτζάνας, με τις φέτες τηγανητής πατάτας, τον πλούσιο κιμά και την λαχταριστή μπεσαμέλ αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στον ουρανίσκο;

Ψητό κρέας

Ο συντάκτης του άρθρου αναγνωρίζει στους Έλληνες την τέχνη του ψησίματος, αναφέροντας πως θεωρούνται "ειδικοί" στο συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος. Εκτός, λοιπόν, από το σουβλάκι και το γύρο, για τους ξένους αποτελούν συνώνυμο της ελληνικής κουζίνας, ξεχωρίζει ιδιαιτέρως το ψητό χοιρινό, το ντόπιο αρνί και το κατσικάκι, καθώς και τις διάφορες σούβλες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου