Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 20, 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ερωτηματολόγιο από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ! «Συμμετέχετε σε οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ…;»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να το διαβάζει κανείς, να βαφτίζεται η «κλοπή» ως «αντισυμβατική ακτιβιστική δράση» από τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος.
Ο λόγος για το απίστευτο ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προσπαθεί μέσα από... πραγματικά ερωτήσεις που προκαλούν το ενδιαφέρον μας, να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της ενόψει του 1ου Συνεδρίου της τον επόμενο μήνα (6-9 Απριλίου).

Οι νεολαίοι καλούν τους συνομηλίκους τους να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως αν συμμετέχουν σε βίαιες διαδηλώσεις, σε καταλήψεις πολιτικών- κομματικών γραφείων και τραπεζών καθώς και αν αντιμετωπίζουν βίαια ρατσιστικές ομάδες.

«Συμμετέχετε σε οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες;». Αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση, καθώς βλέπουμε το ποινικό αδίκημα της κλοπής… να παρουσιάζεται ως πράξη "αλληλεγγύης".

Στη συνέχεια το θέμα διευρύνεται στο ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα των καταλήψεων. Το πεδίο αυτό, για το οποίο ζητείται απάντηση υποστήριξης, συμμετοχής ή απόρριψης, διευρύνεται καθώς σε επόμενη ερώτηση διευκρινίζεται ο στόχος, ενώ στο τέλος γίνεται αναφορά για το αν ο ερωτώμενος θα συμμετείχε στο μέλλον σε καταλήψεις.



Ενδιαφέρον παρουσιάζουν βέβαια και ερωτήσεις τύπου «η κάνναβη είναι φυσικό προϊόν και πρέπει να νομιμοποιηθεί», «η υποχρεωτική στράτευση πρέπει να καταργηθεί» και αν «πρέπει να θεσμοθετηθεί η τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια».

Τέλος, εντύπωση προκαλεί και για το αν «για μερικά εγκλήματα χρειάζεται να ισχύει η θανατική ποινή»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου