Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 18, 2017

Ίος: Σκότωσαν τον Θεοδόση, τη φώκια - μασκότ του νησιού



Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον "Θεοδόση", την αξιαγάπητη αρσενική φώκια που σύχναζε τελευταία στις παραλίες και το λιμάνι του νησιού


Χθες το πρωί βρέθηκε ξαπλωμένος στην παραλία της Αγίας Θεοδότης Ιού όπου και άφησε την τελευταία του πνοή ο "Θεοδόσης" η μεσογειακή φώκια, η οποία από τον Ιανουάριο του 2015 βρίσκονταν ανάμεσα σε Ηρακλειά και Ίο με αποτέλεσμα να θεωρείται κάτι σαν την μασκότ για τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών.





Σύμφωνα με το naxospress, ασυνείδητοι πυροβόλησαν την άτυχη φώκια η οποία γεννήθηκε σε περιοχή της Ίου στα τέλη του 2014 και κάθε καλοκαίρι έδινε το παρών στις παραλίες των δύο νησιών με προτίμηση πάντως την Ίο.

Σημαντικό ρόλο στην έως τώρα παρουσία του "Θεοδόση" στη περιοχή είχαν παίξει οι άνθρωποι του Λιμεναρχείου της Ίου και οι οποίοι τώρα θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη σύλληψη του δολοφόνου του.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν από μερικές εβδομάδες σε άλλη παραλία του νησιού (Μυλοπόταμο) νεαροί μαθητές είχαν βρει νεκρό νεαρό δελφίνι και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτία θανάτου ήταν και πάλι σφαίρα, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εντοπιστεί δέκα νεκρές, αποκεφαλισμένες, θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή της Νάξου, όπως έκανε γνωστό ο ΑΡΧΕΛΩΝ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου