Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 20, 2017

Σταμάτα να γκρινιάζεις…

Γκρίνια. Είναι μια λέξη που δημιουργήθηκε επειδή ο άνθρωπος έχει μάθει να είναι ηττοπαθής και απαισιόδοξος σε όλη την πορεία της ζωής του. Άλλες λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι «διχόνοια, κλαψούρα, μιζέρια, μουρμούρα, μεμψιμοιρία». Γιατί όμως να είμαστε έτσι; Γιατί όταν μας ρωτάνε «τι κάνεις;» εμείς απαντάμε «ας τα λέμε καλά», «έτσι κι έτσι» ή απλά σιγομουρμουράμε «κααααααλά» χωρίς να το εννοούμε;

Για τα περισσότερα προβλήματα μας εμείς φταίμε, όχι οι άλλοι, ή η τύχη μας. Δεν σου αρέσει η δουλειά σου; Ψάξε να βρεις μια καινούρια. Μην σταματάς να ψάχνεις. Θα την βρεις. Δεν σε ευχαριστεί ο/η σύντροφός σου; Μιλήστε, ανοιχτείτε. Λύσε το πρόβλημα, μην κλείνεστε μέσα στην σιωπή σας γιατί σύντομα αυτό θα διογκώνεται.

Νιώθεις στάσιμος; Μάθε μια καινούρια γλώσσα. Ασχολήσου πιο πολύ με την δουλειά σου οικειοθελώς. Επέκτεινε τις σπουδές σου. Τίποτα από αυτά δεν είναι ντροπή, είναι τιμή σου.
Χαλάρωσε. Βαριέσαι; Βρες ένα χόμπι. Πήγαινε ένα ταξίδι. Έχεις περιττά κιλά; Σταμάτα να τρως! Πήγαινε γυμναστήριο, κάνε καλή διατροφή. Κάνε κάτι. Μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά.

Νιώθεις οικονομική ανασφάλεια; Ό,τι σου περισσεύει, βάλτο σε ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα, όσα κι αν είναι. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Πάρε ρίσκο για τα πάντα. Για τις σχέσεις σου, για τη δουλειά σου. Είσαι 30; Έχεις άλλα 30 δημιουργικά χρόνια. Είσαι 40; Έχεις άλλα τόσα (αν δουλεύεις από τα 20, έχεις άλλα 20). Είσαι 50; Άλλα 10 χρόνια σου φαίνονται λίγα δηλαδή;

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου και σταμάτα να γκρινιάζεις πια. Και αν δεν σου φέρθηκαν καλά, αν σε πέταξαν – στα βράχια -, σε κορόιδεψαν, σε ξέχασαν, δέστο σαν αφορμή για μια νέα αρχή.

Κανείς δεν καθορίζει την ζωή σου, μόνον εσύ. Όλα τα άλλα είναι μόνο λόγοι, για να σε λένε οι άλλοι γκρινιάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου